Avatar ubedljivo najgledaniji u Srbiji

 

Avatar_movie_1Naučnofantastični spektakl režisera Džejmsa Kamerona (James Cameron) „Avatar“ trenutno je najgledaniji film u srpskim bioskopima, gde ga je samo tokom prvog vikenda posle Nove godine videlo 14.310 posetilaca, pokazuju podaci distributera „Tak“.

Kameronov „Avatar“, koji se prikazuje na 14 kopija u regularnom i 3D izdanju, za tri nedelje imao je ukupno 76.555 gledalaca, dok je njegov glavni konkurent holivudski film katastrofe „2012“ privukao 62.214, ali za osam nedelja u bioskopima, odnosno 794 posetilaca proteklog vikenda.

Povezana vest:  "Isterivači duhova" sada će biti "Isterivačice duhova"?

„Tak“ navodi da je „Avatar“ za tri nedelje u svetu zaradio 1,02 milijarde dolara, čime je ušao „među četiri filma sa najvećom zaradom u filmskoj istoriji“. Najgledaniji film svih vremena je Kameronov prethodni film „Titanik“ (1997) koji je zaradio 1,8 milijardi dolara.

Prema podacima „Taka“, od srpskih filmova u 2010. godine u bioskopima je ostao jedino „Medeni mesec“ režisera Gorana Paskaljevića, koji je preko vikenda sa dve kopije imao deset gledalaca, odnosno 2.022 za poslednjih šest nedelja prikazivanja.

Povezana vest:  Velika akcija „Povratak u bioskop“ počinje 1. jula

Slovenački kandidat za Oskara „Pokrajina st. 2“ u četvrtoj nedelji u srpskim bioskopima sa dve kopije imao je 35 gledalaca.