14. KIDS FEST pod sloganom „Moja filmska zvezda“ se ove godine održava od 15. do 21. oktobra, u više od 30 gradova u Srbiji.

Pored zanimljivih i poučnih filmova koji će ostaviti posetioce bez daha, kao i prethodnih godina, važan deo festivala biće i radionice sa mestom održavanja u Beogradu će biti organizovane u Kombank Dvorani, koja je ujedno i domaćin festivala.

Na otvaranju ovogodišnjeg KIDS FEST-a, 15. oktobra od 12 časova u Kombank Dvorani, posetioci će imati priliku da slušaju dečiji hor Kolibri, igraju uz plesnu školu Form 8 i gledaju film ‚‚Brzi Brzić“. Uvodnu reč će dati ambasadorka Mirka Vasiljević, a program će voditi drugari iz UMS škole za talente.

Povezana vest:  Dve nagrade za ”Beli Beli Svet” Olega Novkovića

Fraktal Art će svakodnevno organizovati radionicu crtanja zatvorenih očiju, a izložbu nacrtanih radova će svečano otvoriti 17. Oktobra u 12 časova. Još jedan tematski dan nas očekuje 20. Oktobra u 11 časova, kada će biti održan Skylanders turnir, kao i radionice inspirisane ovom akcionom video igrom.

U nedelju, 21. Oktobra od 17 časova, u saradnji sa BrainOBrain dečijom akademijom, biće organizovan veliki dečiji maskenbal. Decu očekuju pozorišne predstave, plesne, zabavne i sportske animacije, mađioničar, klovn i maskote, izbor za najbolju masku i još mnogo toga.

Povezana vest:  Andželina Džoli učila ruski za potrebe filma Salt

Ideja ovog festivala je da se deci predškolskog i školskog uzrasta prikažu najkvalitetnija filmska ostvarenja koja nam dolaze iz celog sveta, kao i da im se pruži edukativni sadržaj kroz zabavu, kreativne radionice i igraonice.

Lokacije festivala u Beogradu će biti bioskop „Kombank Dvorana“, svi „Cineplexx“ bioskopi, „Roda Cineplex“, bioskop ,,Fontana“, i „Cine Grand Capitol park Rakovica“, u Novom Sadu bioskop „Arena Cineplex“, dok će u Nišu centar dešavanja festivala biti bioskop „Vilin grad“. U Pančevu, Novom Sadu i Zrenjaninu posetioci će imati priliku da isprate festival u bioskopima „Cinestar“.

Povezana vest:  Novi film Metjua Amalrika „Plava soba" u bioskopima od 22. januara