nicholas-sparks-and-his-stories

Koji su omiljeni ljubavni filmovi kralja „ljubića“ Nikolasa Sparksa?
 
Autor bestseler „ljubića“ prema kojima je snimljeno sedam filmskih hitova, uključujući „Beležnicu“ i najnoviji „The Lucky One“ (Zauvek tvoj) – Nikolas Sparks otkrio je koji su njegovi najomiljeniji romantični filmovi ikada.
U mini intervjuu „Entertejnment vikliju“, Sparks je izdvojio pet filmova – „Kazablanku“, „Prljavi ples“, „Duh“, „Zgodna žena“ i „Titanik“.
-„Kazablanka“ je fantastičan film. Hemija između Hamfrija Bogarta i Ingrid Bergman je neverovatna. Na mnogo načina to je oličenje odlične ljubavne price – kaže jedan od holivudskih vodećih autoriteta za srceparajuće priče.
Kada je reč o filmu „Prljavi ples“ iz 1987. godine, Sparks smatra da je za uspeh tog filma od presudnog značaja „izvanredna“ gluma Patrika Svejzija, kao i način na koji su seks i neželjena trudnoća obrađene u filmu.
-U filmu “Duh“ imate izdaju, natprirodno, humor, uzbuđenje – pa ipak ljubavna priča je na prvom mestu. To je priča koja pokazuje da ljubav može da potraje i posle smrti. Scena u kojoj ga ona na kraju filma konačno vidi i pruži ruku ka njemu kako bi se poslednji put dodirnuli je srceparajuća u najboljem mogućem smislu – rekao je autor romana „Dragi Džone“ i „Poruka u boci“.
Za „Zgodnu ženu“, Sparks kaže da je reč o „modernoj priči o Pepeljuzi“. „To je priča koja budi želju da neko vidi dobrotu u vama i da živite srećno do kraja života – i da ljubav može da vas oboje spase“.
Peti na listi „najromansi“ je Džejms Kamerunov ep „Titanik“ sa Leonardom Dikaprijom i Kejt Vinslet. Sparks smatra da je najromantičniji element u celom filmu zapravo borba Džeka i Rouz da prežive i da je to više romantično od čuvene „nikada te neću pustiti“ scene.
-Možete da vidite očaj na njegovom licu dok brod tone. Zaista, jedina stvar o kojoj on brine je da nju sačuva. To traje svega 15, 20 minuta u filmu ali pokazuje najbolje šta je zapravo ljubav – želja da se sačuva osoba do koje vam je stalo – objašnjava Sparks.

 

Povezana vest:  Aukcija stvari Džona Vejna u oktobru u Los Anđelesu