Google će početkom 2010. predstaviti svoj model mobilnog telefona

google_phone_conceptGlasine o Googleovom mobilnom kruže internetom još otkako je ovaj internet div pre otprilike 13 meseci tržištu ponudio sopstvenu verziju operacionog sisitema Android, koji je namenjen mobilnim uređajima. Android je nedugo zatim pripao pod okrilje organizacije Open Handset Alliance, posvećene razvoju ove mobilne platforme, a pod čijom kapom se nalazi i Google, ali glasine o Googleovom mobilnom prvencu i dalje su nastavile da kruže.
Brojni proizvođači tokom proteklih godinu dana predstavili su svoje varijante uređaja s Androidom.
Sada je scenario prema kome će mobilni aparat zasnovan na Androidu biti predstavljen u režiji Googlea sve bliže svom ostvarenju. Naime, tokom proteklih dana na nekoliko Twitter računa Googleovih radnika osvanula je informacija da u rukama drže novi mobilni u svrhu testiranja tehnologije i funkcionalnosti, a oglasili su se i na službenom blogu, gde su potvrdili postojanja takvog uređaja, ali nisu želeli da izlaze u javnost s nekim detaljima.
Sudeći prema dosad objavljenim detaljima, Googleov mobilni trebao bi da se pojavi već u januaru sledeće godine pod nazivom Nexus One. Trebao bi da sadrži OLED ekran osetljiv na dodir preko cele površine uređaja, procesor Snapdragon, dva mikrofona radi uklanjanja pozadinske buke prilikom obavljanja razgovora, Android u verziji 2.1 te svu silu softverskih dodataka koji će maksimalno iskorištavati sve mogućnosti Googleovih servisa i usluga.
Isto tako, ono što će Nexus One dodatno razlikovati od ostalih Android uređaja dostupnih na tržištu je činjenica da neće moći da se kupi po okriljem nijednog postojećeg svetskog telekom operatera, nego bi trebalo da bude dostupan isključivo direktno od Googlea.
Nismo sigurni da li će uređaj izgledati baš ovako, ali to je jedino što smo uspeli da pronađemo za sad.
Povezana vest:  Logitech Touch miš M600 stvara svet osetljiv na dodir