Gejmer Xiae, takmičar u brzom prelaženju video igrica, oborio je svetski rekord za igricu Doom Eternal na događaju Break The Record: LIVE. Pobednik je završio igricu za sat vremena, osam minuta i 52 sekunde, pobedivši tako prethodni rekord za samo 48 sekundi. Xiae je izabrao da se takmiči sa instaliranim Kaspersky Internet Security rešenjem i sa omogućenom Gaming Mode opcijom, što ne opterećuje resurse PC uređaja i uklanja iskačuće prozore koji bi inače usporili igranje igrice.

Otvoreno takmičenje, koje je pratilo 196.000 jedinstvenih gledalaca, zajednički su organizovale kompanija ESA i kreativna agencija Beta Alliance kompanije Kaspersky. Sedam najbržih igrača igrice DOOM Eternal na svetu suočili su se u takmičenju za nagradu od 8.000 dolara.

Povezana vest:  vivo zvanično ulazi na srpsko tržište

Kako sam naziv takmičenja govori, takmičari u brzom igranju igrica moraju biti brzi i optimizovati sve što rade tokom igranja igrice. Isto važi i za sistem i softver koji koriste kako ništa – pa ni hardverski-zahtevna igrica, kao što je DOOM Eternal, ni instalirano bezbednosno rešenje – ne bi usporili proces ili ometali igranje igrice.

Zato je kompanija Kaspersky razvila Gaming Mode, mod specijalno dizajniran za igranje igrica i gejmere, koji, kada je omogućen, odlaže skeniranja i ažuriranja, ne prikazuje nikakve notifikacije i stoga, ne ometa igrača niti troši previse CPU resursa.

Povezana vest:  Samsung Electronics stekao sertifikat za smanjenje ugljeničnog otiska proizvoda od organizacije TÜV Rheinland za Neo QLED, OLED i Lifestyle TV uređaje za 2024. godinu

Xiae, koji je pobedio u takmičenju i odlučio da u njemu učestvuje sa omogućenom Gaming Mode opcijom, komentariše: “Igrao sam igricu sa omogućenom opcijom Gaming Mode kompanije Kaspersky i oborio sam svetski rekord, bilo je savršeno. To je bio izuzetan događaj.

“Ukoliko mi anti-virusno rešenje ne smeta dok igram, to je onda savršeno. Ako ne mogu zapravo da primetim da bilo šta radi, to je ono što želim. Tako da je [Kaspersky Internet Security rešenje] odradilo dobar posao,” dodaje Xiae.

Endru Vinton (Andrew Winton), potpredsednik marketinga u kompaniji Kaspersky rekao je: “Ovo je izuzetna potvrda za naš proizvod jer je Doom Eternal zahtevna igrica za PC resurse, i sa brzinom kojom je ovi brzi igrači igrica igraju, nema mesta za bagove ili usporavanja. Počastvovani smo što je Xiae odlučio da se takmiči sa omogućenom Gaming Mode opcijom na našem proizvodu i drago nam je da smo opravdali poverenje koje nam je ukazao.”

Gaming Mode opcija je dostupna u liniji potrošačkih proizvoda kompanije Kaspersky, uključujući Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security, Kaspersky Total Security i Kaspersky Security Cloud rešenja. Kako biste saznali više o ovim proizvodima posetite zvanični veb-sajt.

Povezana vest:  Efikasnija promocija uz Samsung Smart Signage TV