Kompanija Samsung predstavila je ranije ove godine svoju viziju održivih rešenja za dom na konceptu Bespoke uređaja koji se prilagođavaju korisnicima i pružaju efikasna rešenja u skladu s njihovim životnim navikama. Koncept uključuje smanjenje otpada produženjem životnog ciklusa Samsung kućnih uređaja kroz pouzdanost, jer česta zamena uređaja proizvodi fizički otpad i troši vreme i energiju. Samsung kontinuirano ulaže velike napore u smanjenje tog otpada razvojem održivih rešenja zasnovanim na izdržljivosti, pa su tako svojim korisnicima osigurali 20-godišnju garanciju[1] na digitalne inverterske motore[2] i kompresore.

Investiranje u kvalitet

Samsung je posvećen pružanju visokokvalitetnih, izdržljivih kućnih uređaja koji poboljšavaju kvalitet života korisnika u domu, a uz uvođenje 20-godišnje garancije na ključne komponente većine svojih uređaja, napravili su još jedan veliki korak napred. U početku, pružali su 10 godina garancije za Evropu i SAD, dok ovo povećanje na 20 godina garancije odražava poverenje i predanost kompanije.

Ova opredeljenost kompanije Samsung započela je istraživanjem i razvojem. Nakon decenije kontinuiranog ulaganja, Samsung je sada u mogućnosti da svojim korisnicima ponudi uređaje koji spajaju najnaprednije tehnologiju sa sjajnim dizajnom, dok istovremeno poboljšavaju celokupno životno iskustvo korisnika. Upravo tome svedoče i najnoviji Samsung uređaji.

Od frižidera do mašine za veš, svaki Samsung uređaj prolazi kroz striktnu fazu provere kvaliteta tokom koje se uređaji temeljno testiraju kako bi se osigurao njihov ispravan i dugogodišnji rad. Ovaj detaljan proces ispitivanja jedan je od ključnih razloga zašto su Samsung uređaji prepoznati po svom kvalitetu, a naročito Samsung tehnologija digitalnog invertera (DIT).

Povezana vest:  Samsung predstavio viziju pametnijeg života

Izdržljivost proizašla iz decenija inovacija 

Tehnologija digitalnog invertera je ključna komponenta kućnih uređaja. Izgrađen na osnovu više od 25 godina istraživanja i razvoja, DIT utiče na sve – od energetske efikasnosti, performansi pa sve do izdržljivosti uređaja poput frižidera i mašine za veš. Kao takva, zaštita integriteta ove važne komponente s 20-godišnjom garancijom produžava razdoblje korišćenja uređaja, smanjuje otpad koji šteti okolini, a korisnicima pruža potpunu bezbrižnost.

U mašinama za veš, DIT dolazi u obliku digitalnog inverterskog motora (DIM) koji se koristi za okretanje i pulsiranje bubnja mašine tokom ciklusa pranja veša. Desetine brojnih Samsung istraživanja i stručni inženjering označava da su Samsung DIM napredniji u nekoliko aspekata kada se upoređuju s onim motorima koji se nalaze u tradicionalnim mašinama za veš.

Samsung digitalni invertori pružaju veću preciznost i snagu, dok proizvode znatno manju buku i vibracije[3]. Za korisnike, poboljšana preciznost i snaga znači brže i efikasnije pranje veša, a smanjena buka i vibracije omogućavaju pranje veša bilo kada, danju ili noću, bez brige o ometanju drugih članova domaćinstva. Impresivan, stabilan i neprimetan rad tehnologije digitalnog invertera čini Samsung mašine za veš izdržljivijima tokom vremena, smanjujući štetu koja je uzrokovana intenzivnom upotrebom uređaja.

Povezana vest:  LG otkrio nove proizvode i poslovne ciljeve u Barseloni

U frižiderima, tehnologija digitalnog invertera nalazi se u obliku digitalnih inverterskih kompresora (DIC) koji deluju kao srce uređaja, cirkulišući hladan vazduh kroz odeljke. Za razliku od onih standardnih mogućnosti da se samo uključuju i isključuju, Samsung DIC uz pomoć veštačke inteligencije prilagođava svoju snagu u zavisnosti od okruženja.

U praksi to znači da frižideri rade na višim postavkama snage tokom vremena velike upotrebe, kao što je to tokom dana, ali i na smanjenim postavkama snage kada je u pitanju niska upotreba – tokom noći te tako štede energiju. Pametan i efikasan, DIC takođe svoju snagu može prilagođavati postupnim pomicanjem postavki zbog dodatne uštede energije, ali i produženja životnog ciklusa frižidera smanjenjem ciklusa uključivanja i isključivanja.

Bez obzira na to kako se koriste, Samsung inverterske tehnologije izdvajaju se po svojoj priznatoj izdržljivosti. Obe tehnologije digitalnog invertera u frižiderima i mašinama za veš sertifikovao[4] je tim inženjera Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE), nezavisnog instituta za ispitivanje. Reč je o institutu koji je osnovan 1893. godine, a poznat je po svojim visokim standardima. Nakon više od 4000 ciklusa testiranja, Samsung mašina za veš s tehnologijom digitalnog invertera dobila je VDE oznaku koja označava sigurnost i kvalitet.

Primenom garancije na Samsung tehnologiju digitalnog invertera, kompanija se obavezuje da će  svojim korisnicima pružati dodatne vrednosti u nadolazećim godinama. Ovim obećanjem, kompanija Samsung naglasila je svoju predanost što znači da će, delovi potrebni za održavanje i servisiranje DIT komponente biti dostupni 20 godina. Tako korisnici mogu biti sigurni i bezbrižni jer će Samsung servis imati sve uređaje i komponente kada im zatrebaju.

Povezana vest:  Amazfit Neo – retro u hi-tech fazonu

Stvaranje dugoročnih rešenja za svakodnevnu održivost

Kompanija Samsung veruje da prava održivost počinje od doma jer male svakodnevne odluke mogu da imaju veliki, pozitivan uticaj na našu planetu. S inovativnim rešenjima ugrađenim u kućne uređaje i 20-godišnjom garancijom, Samsung nastavlja da istražuje i razvija održiva rešenja za svaku kuću.

 

[1]20-godišnja garancija odnosi se samo na inverterske motore i kompresore u frižiderima, mašinama za pranje i sušenje veša koje se prodaju u Evropi počevši od jula 2022.

[2] 20-godišnja garancija na tehnologiju digitalnog invertera (motor/kompresor) odnosi se samo na frižidere i mašine za pranje i sušenje veša proizvođača Samsung i kooperantskih proizvođača.

[3] Uopšteno, nivo smanjenja buke je 5dBA i 3dBA za cikluse pranja i centrifugiranja. Podaci se temelje na ERP oznaci, F500 8 kg 1400 o/min WF80F5E5P4W s digitalnim inverterskim motorom i Vistula 8 kg 1400 o/min WF1804WPC s univerzalnim motorom.

[4] Sertifikovalo Udruženje za električne, elektroničke i informacijske tehnologije u Nemačkoj (Verband Deutscher Elektrotechniker – VDE). Stvarni životni vek može varirati u zavisnosti od okolnosti upotrebe. VDE sertifikat dodeljen je samo određenim modelima Samsung frižidera.