Pre deset godina bilo je teško zamisliti da će mobilne igrice postati dominantne među gejmerima širom sveta, u poređenju sa ostalim poznatim platformama. Danas, niko ni u gejming industriji, a ni izvan nje, ne bi ni posumnjao da su mobilne igrice deo svakodnevice – i da verovatno ne idu nikuda.

Pristupačnost je ključ

Iako su najtradicionalniji oblici gejminga na računaru i dalje mejnstrim u industriji, mobilni gejming nudi nenadmašnu alternativu – prenosivnost i pristupačnost – koje postaju glavna prednost u pridobijanju korisnika.

Uz svega nekoliko klikova, gejmeri mogu skinuti i pokrenuti nove igrice iz prodavnice na svom telefonu i tabletu, i igrati ih bilo gde – čak i u prevozu ili na pauzama za ručak na poslu. U ovim delovima dana u kojima se često javlja dosada, korisnici će se najverovatnije okrenuti mobilnim igricama da bi ubili vreme. To je možda razlog zašto su igrice poput Gardenscope, Homescape i Fishdom našle svoje mesto na samom vrhu top lista igrica u 2022. godini na AppGallery. Za maštovite gejmere kojima su sredinom dana potrebni avantura i beg od stvarnosti, RPG igrice poput Summoners War i Infinity Kingdom su popularan izbor među korisnicima.

Povezana vest:  TECNO je predstavio POVA 6 Pro 5G na MWC2024  

Mnoge igrice su besplatne za instaliranje i oslanjaju se na mikrotransakcije kako bi ostvarile prihod. AppGallery ide korak dalje – uvodi sistem poena za preuzimanje, čineći iskustvo gejminga još vrednijim truda za mnoge. Korisnici mogu prikupiti Huawei poene učestvujući u aktivnostima na različitim aplikacijama, i iskoristiti ih da osvoje pregršt uzbudljivih nagrada.ž

Što je jača zajednica, to je iskustvo bolje

Pored pristupačnosti velikom broju gejmera, mobilni gejming ima manje ograničenja nego što mogu imati gejmeri na računaru ili konzoli, i omogućava različitim ljudima da se pridruže zabavi preko mobilnog telefona ili tablet uređaja.  Veliki broj igrica na top listi za 2022. godinu na AppGallery čine SLG igrice, poput State of Survival: Zombie War, Guns of Glory: The Iron Mask i Lords Mobile: Kingdom Wars, čiji je multiplayer mod izgradio jaku zajednicu i kultni status. Naslovi koji su se nedavno našli na AppGallery, poput Land of Empires: Immortal u decembru, brzo su stekli popularnost među korisnicima.

Povezana vest:  Logitech predstavio novu generaciju zvučnika

AppGallery takođe pruža dobrodošlicu igračima širom sveta, i zapravo ne zahteva od korisnika da poseduju Huawei uređaj. Sve veći broj korisnika koji ne poseduju Huawei uređaj igraju igrice dostupne na AppGallery prodavnici aplikacija. Sa primamljivim popustima za novopridošle, paketima dobrodošlice i popustima, veliki broj ljudi okupio se na ovoj platformi. Štaviše, kompatibilnost mobilnog gejminga i društvenih mreža podstiče na okupljanje i interakciju sa zajednicom. Sada je lakše više nego ikada da na društvenim mrežama podelite novo postignuće u igrici ili lični rekord.

Povezana vest:  Zvanično predstavljena Samsung mašina za pranje veša WW9000 i Food ShowCase frižider

Budućnost mobilnog gejminga

Kako se pametni telefoni razvijaju većom brzinom od svih ostalih kategorija tehnologije, mobilni gejming će takođe imati koristi od stalnog razvoja ove industrije – što se pokazalo kao tačno u više navrata. Sa boljim specifikacijama i jačim procesorom, pametni telefoni sada mogu da podrže više igrica bogatijih gejming odlika.

“Unapređenje korisničkog iskustva kroz inovacije oduvek je bio epicentar našeg poslovanja. Iz tog razloga smo posvećeni istraživanju načina da omogućimo gejmerima pristup bogatijem iskustvu gejminga. Naša vizija prevazilazi obične komercijalne ponude poput popusta, i usmerena je na to da pomogne zajednicama da se povežu i zajedno otkriju sledeći omiljeni naslov. Stoga ohrabrujemo sve zainteresovane za mobilni gejming da istraže bogatu ponudu koju im priprema AppGallery.”, dodaje Džejmi Gonzalo, potpredsednik Huawei Mobile Services Europe.