Vip Android izazov

Vip predstavlja prvi konkurs za razvoj Android aplikacija u Srbiji

Alexander_Sperl_na_promocijiPrvi u regionu konkurs za razvijanje Android aplikacija počeo je 18. novembra. Konkurs je otvoren za sve građane Srbije starije od 18 godina. Odabrane aplikacije biće dostupne svim korisnicima Android telefona u Srbiji i širom sveta. Dodatno, Vip predstavlja novi HTC Tattoo™ Android telefon sa jedinstvenim, specijalno dizajniranim maskama.
Vip je prvi u regionu lansirao konkurs za razvoj aplikacija za Andoid platformu pod nazivom ,,Vip Android izazov”. Cilj takmičenja je prepoznavanje i pružanje podrške talentovanim lokalnim programerima. Autori odabranih 14 aplikacija će osvojiti vredne nagrade iz ukupnog fonda od 20.000 evra, dok će najbolja biti nagrađena novčanim iznosom od 10.000 evra.
-Verujemo da će Android biti jedna od vodećih platformi za “pametne” telefone u budućnosti. Zbog toga naša kompanija organizuje inovativno takmičenje ,,Vip Android izazov” u kome mogu učestvovati pojedinci, timovi, kompanije ili fakulteti iz Srbije. Naš cilj je da podstaknemo razvoj Android aplikacija na srpskom tržištu i da prepoznamo i nagradimo domaće programere veoma vrednim nagradama – rekao je Aleksander Šperl, predsednik UO Vip mobile.
Sve aplikacije biće dostupne za besplatno ,,skidanje” na Android marketu, jedinstvenom mestu gde se trenutno nalazi preko 15.000 korisnih aplikacija. Korisnici širom sveta moći će da ih instaliraju na svoj Android telefon, bez obzira na tip uređaja koji poseduju ili mobilnog operatora čiju mrežu koriste.
Učesnici mogu poslati više od jedne aplikacije i svaka od njih ima šansu da pobedi. Nakon registracije na Vip mobile sajtu, kao programeri dobijaju specijalni popust za kupovinu bilo kog Android telefona iz Vipove ponude. Aplikacije koje ispunjavaju postavljene zahteve biće ocenjene prema definisanim kriterijumima, a najbolje će osvojiti vredne nagrade. Registracija traje do 31. decembra 2009. godine, dok prijem aplikacija traje do 31. januara 2010. godine. Više informacija o konkursu ,,Vip Android izazov” može se naći na sajtu android.vipmobile.rs

HTC_Tattoo2HTC Tattoo™
U želji da najširem krugu korisnika približi Android telefone, Vip je takođe predstavio HTC Tattoo™ – treći HTC telefon u svojoj ponudi baziran na Android platformi. Ovo je prvi Android telefon na našem tržištu sa 1.6 verzijom softvera koji pruža jedno od najboljih pretraživačkih iskustava na mobilnom telefonu trenutno dostupnih u svetu. Telefon takođe poseduje HTC Sense™ korisnički interfejs koji korisnicima pruža mogućnost da potpuno personalizuju uređaj u skladu sa svojim potrebama. Vip mobile je prvi operater na svetu koji nudi specijalno dizajnirane maske za jedinstven izgled telefona – korisnici mogu da izaberu jednu od četiri maske koja najviše odgovara njihovom stilu i ličnosti. 
HTC Tattoo™ je dostupan samo u Vip centrima širom Srbije, po ceni već od 1 dinara u Postpejd tarifi 1800, uz koju se dobija i besplatan mesečni internet paket od 1.8 GB. 

Povezana vest:  Samsungovi uređaji predstavljeni na ce&ha sajmu u Beogradu, REVOLUCIONARNA TEHNOLOGIJA ZA „SMART ŽIVOT“