Ova urnebesna komedija / vodvilj /mjuzikl nastala je kao odvojen nastavak predstave „Otkačene“, koja je osvojila publiku aktuelnim temama, šarenolikim likovima prepoznatljivim iz svačije svakodnevice a sve kroz uzbudljiv zaplet. „Povratak otkačenih“ sa sobom donosi nove zgode i nezgode, sada već poznate porodice Jovanović. Junaci su i u ovom nastavku zaigrani, veseli, često naivni i lakomisleni, ali sa druge strane ozbiljni i posvećeni.

Da li će devojčice / devojke / žene ovoga puta promeniti svoje živote, da li će naći prave partnere, da li će preći preko svih prepreka kako bi stigle do svog cilja – saznaćete u ovoj urnebesnoj komediji!

Povratak otkačenih“  obrađuje vreme u kojem živimo i probleme sa kojima se nosimo, kroz prizmu naših specifičnih junaka. Ovaj pozorišni komad, se naslanja na prvi deo kroz likove dve rođene sestre Zage i Bebe. One su ovog puta stavljene pred nove izazove, koji su u tesnoj vezi sa onim što je u našem društvu predstavljeno kao tabu ili opšteprihvaćeno društveno ponašanje. Sklonost ka pogrešnom izboru naše junakinje odovodi na pogrešan put kojim one sigurno koračaju. Da li će odustati od svojih ciljeva? Da li će preispitati svoje postupke? Da li će zbog ljubavi odustati od svojih principa? Pozivam sve da dođu na predstavu, i one koji nisu gledali prvi deo, jer za Jovanovićke van ne treba predznanje. Obećavam da ćete se od srca nasmejati“ poručuje Monika Romić glumica i reditelj predstave i dodaje „Ovaj pozorišni komad dotiče se najrazličitijih pitanja i problema, kroz koje prolaze žene danas u poslovnom, muško-ženskom, porodičnom, kao i prijateljskom odnosu. Podrška, ljubav i sigurnost su stvari koje čine odnos unutar porodice Jovanović, kao i šale na međusobni račun koje su sastavni deo njihovih života još od vremena najranijeg detinjstva i njihov specifičan odgovor na sve probleme koji ih okružuju. Sestre imaju partnere, buduće, bivše, skrivene želje, otvorene ambicije… i njihovi odnosi su izgrađeni na realnim životnim situacijama, ali koje, kada se dešavaju nekom drugom su veoma bizarne i komiče.“ zaključuje Monika

Povezana vest:  U Beogradu otvoren 51. Oktobarski salon

Pored Monike u predstavi igraju i Slavica Ljujić koja je i autor teksta, Boris Milivojević, Jovana Mladenović, Aleksandar Kojić, Danica Radulović . Posle uspešnog glumačkog debija Save Miloševića, u nastavku predstave specijalni gosti su Tamara Paunović i Niggor, a iz offa će se čuti glas Milorada Milinkovića Debelog.

Svečana premijera je zakazana za petak 25.oktobra u Akademiji 28 sa početkom u 20h.

Povezana vest:  Počeli Dani Beogradskog festivala igre u Jugoslovenskoj kinoteci

PHOTO: Sale Jančević