Danas je u Pozorištu na Terazijama održana konferencija za novinare povodom premijere mjuzikla SA DRUGE STRANE JASTUKA u režiji Juga Radivojevića, koja će se održati u petak 9. oktobra.

Aleksandar Đaja, direktor Pozorišta na Terazijama, predstavio je novinarima učesnike predstave i istakao da premijerom ovog mjuzikla zaokružujemo obeležavanje 70. sezone jedinog muzičkog teatra kod nas. On je istakao da je siguran da je pred nama još jedan uspešan, veseo i razgaljujući komad koji nam je svima neophodan u ovim vremenima.

Reditelj Jug Radivojević je naglasio da po prvi put sa sigurnošću može da najavi da nas očekuje veliki hit za koji će se decenijama tražiti karta više.

Aleksandar Sedlar je istakao da je čast ali i izazov bilo raditi aranžmane za već dobro poznate Bajagine hitove. Fokus je na jačini i kvalitetu samih pesama. Zanimljivo je da su aranžmani prilagođeni likovima koji ih pevaju tako da su neke numere u prepoznatljivim Bajaginim donjim lagama a neki su otišli u drugu stranu što  će u potpunosti izmeniti doživljaje nekih pesama.

Povezana vest:  "Petlja" - prvi roman nagrađivanog autora Dejana Aleksića

Slaven Došlo je rekao da je rad na ovoj predstavi bio izuzetno zanimljiv i inspirativan i zahvalio se kostimografkinji Tatjani Radišić na sjajno osmišljenom kostimu za njegov lik koji mu je pored ostalog pomogao da razvije i razmašta svoju ulogu.

Glumica Milena Živanović dodala je da tumači lik Tamare iz Bajagine pesme, mlade umetnice koja je rešila da odbaci očekivanja okoline I pogleda svojim strahovima u oči. Kroz spoznaju o sebi spoznaje i ljubav i to postaje način njenog života. Od predstave očekuje da bude poplava ljubavi za publiku koja će nakon toga pozvati drage osobe i reći im da ih voli. Na kraju je dodala da bi volela da svi vide svet u bojama u kojima ga Tamara vidi.

Povezana vest:  Noć knjige - 15. decembra od 17 sati do ponoći!

Kostimograf  Tatjana Radišić istakla je novinarima da su kostimi za mjuzikl SA DRUGE STRANE JASTUKA inspirisani osamdesetim godinama prošlog veka. Dominantne su boje i specifične siluete ženskog kostima. Kostimi su omaž Madoni i Dejvidu Bouiju koji su joj poslužili kao inspiracija. Dodala je da se nada i da će glumci uspeti da razigraju kostime na način na koji ih je ona zamislila.

Povezana vest:  Knjiga za najmlađe: „Moja prva riznica priča o prirodi“

Pretpremijera predstave je 8. oktobra, a prva repriza je zakazana za 11. oktobra.

Autorski tim čine: Stevan Koprivica (tekst), Momčilo Bajagić Bajaga (muzika i stihovi), Jug Radivojević (reditelj), Aleksandar Sedlar (dirigent i aranžer), Milica Cerović (koreograf), Aleksandar Denić (scenograf),Tatjana Radišič (kostimograf).

U predstavi igraju: Slaven Došlo, Milena Živanović, Danijel Korša, Žarko Stepanov, Vladan Savić, Tatjana Dimitrijević, Igor Damnjanović, Elizabeta Đorevska, Kristina Savić, Duško Radovič, Milan Milosavljević, Dušan Šida, Nebojša Gromilić, Milan Tubić, Milica Pavlović, Jelena Arsić, Aleksandar Dunić, Ljubiša Dinčić.  Učestvuje i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.