Album „Tragovi“ Nemanje Stankovića,  uvršten je među pet najboljih albuma u 2020. godini, po izboru  „Violoncello foundation“ iz Njujorka,

Ovo izdanje je nominovano za Album godine, u okviru izbora za prestižnu nagradu „Listeners’ Choice“, koja će se ove godine dodeliti po deveti put.

Dosadašnji dobitnici ove važne nagrade neki su od najvećih violončelista današnjice, poput Marka Kopea i Klaudija Bohorkeza.

U izboru za nagradu za Album godine može se glasati iz celog sveta, a Stankovićevu nominaciju možete podržati na sledećem linku: http://violoncellofoundation.org/ninthlistenerschoiceaward.html     

Povezana vest:  Pozorište na Terazijama Repertoar za MART 2014.

Na albumu „Tragovi“ nalazi se osam kompozicija srpskih autora, koji su svojim delima ostavili pravi muzički testament današnjeg vremena u kome živimo i stvaramo, kao trag i putokaz za neke buduće generacije.

Ovo je dokaz da u kulturu treba ulagati, jer je kultura ono što nas može na pravi i najbolji način predstaviti svetu; kao zemlju koja obiluje talentima, lepotom i duhovnim bogatstvom. Veoma sam ponosan što je jedan 100% srpski proizvod prepoznat u svetu kao jedno od najvećih dostignuća u svetu klasične muzike u protekloj godini i ovo je ogroman podstrek meni, a verujem i svim ostalim učesnicima na albumu, da ne odustajemo, jer kvalitet i prave vrednosti uvek budu prepoznate. Osećam se kao da smo nominovani za ’Oskara’!“, komentariše  Stanković nominaciju za Album godine.

Povezana vest:  Od 14. marta u prodaji prva knjiga iz serijala „Svemirska princeza"

Album „Tragovi“ objavljen je krajem prošle godine pod etiketom izdavačke kuće „Metropolis Music“, a uz pomoć Fonda za kulturna davanja SOKOJ-a. Kompozitori koji su pisali za Stankovića su Nataša Bogojević, Anja Đorđević, Irena Popović, Ognjen Bogdanović, Dragana Jovanović, Ivana Stefanović, Igor Andrić i Milica Ilić, dok su se, kao gošće, Stankoviću na albumu pridružile naše cenjene umetnice, violinistkinja Tijana Milošević, pijanistkinja Maja Mihić i violončelistkinja Sandra Belić.

Povezana vest:  7. Dani igre u Kinoteci od 29. januara do 2. februara

Glasanje traje od danas, odnosno od 5. do 15. marta 2021. na ovom linku:

LISTENERS’ CHOCE AWARD , posle čega će biti proglašen pobednik.

Glasamo za Nemanju i želimo mu da osvoji ovu značajnu muzičku nagradu.

PHOTO: Miša Obradović