pink

Pink ambasadorka dobre volje Unicefa

Američka pevačica Pink imenovana je danas za ambasadora dobre volje Unicefa, sa zadatkom da podstiče decu u Sjedinjenim Američkim Državama da se više bave fizičkim aktivnostima.
Kako prenosi agencija Rojters, pevačica, čije je pravo ime Alisija Mur, biće zadužena da prikuplja sredstva za kupovinu visoko hranljivog i bogatog vitamonom C putera od kikirikija, koji će biti namenjen gladnoj deci širom sveta.
-Zadatak mi je da savetujem majke kako da njime hrane svoju decu“, kazala je nova ambasadorka Međunarodnog fonda za decu i omladinu, dodavši da puter od kikirikija „za samo nedelju dana vraća mališane u život.
Prilikom nedavne posete Haitiju, u okviru Unicefovog programa pomoći u hrani, Pink je imala priliku da se iz prve ruke upozna sa neuhranjenom decom.
-Kada to vidite svojim očima i kada vidite da nešto daje rezultate, mnogo je lakše zastupati jedan takav program i pokušati da probudite svest kod drugih ljudi – izjavila je ona.
Popularna pevačica je i glasnogovornik Unicefovog Kid Power benda, muzičke „pro-fitnes“ grupe koja podstiče bavljenje gimnastikom putem interaktivne aplikacije.

Povezana vest:  Džastin Biber obojio kosu!