Sinead O Connor 2011

Šinejd O’Konor najavila svoje samoubistvo na Fejsbuku

Poznata irska pevačica Šinejd O’Konor najavila je svoje samoubistvo na društvenoj mreži Fejsbuk dodajući da je uzela prekomernu dozu lekova ili droge, preneli su danas irski mediji.

U poruci čija autentičnost nije proverena, pevačica je napisala da se odlučila na samoubistvo zbog porodičnih problema i „serije užasnih izdaja“.“Predozirala sam se“, dodala je ona ne navodeći da li su u pitanju lekovi ili droga.

„Ne postoji drugi način da me poštuju. Nisam kod kuće, već u nekom hotelu u Irskoj pod drugim imenom. Da ovo nisam objavila, moja porodica i moja deca ne bi ni znali gde sam. Mogla sam da umrem pre nekoliko nedelja, a da to oni ne bi ni primetili“, navodi se u poruci na Fejbsuku.

Povezana vest:  RTS prenosi najvažnije koncerte iz Guče

Menadžeri irske pevačice nisu bili dostupni za komentar, ali je neimenovani portparol irske policije rekao Frans presu da je Šinejd O’ Konor „bezbedna“.

Pevačica je ranije ove godine otkazala sve koncerte navodeći kao razlog bolest svog sina. Šinejd O’ Konor je nedavno rekla da više neće nastupati jer je „zbog muzike zanemarila svoju decu“.

Povezana vest:  Danas počinje zagrevanje za 49. Gitarijadu

Ekscentrična pevačica (48) poznata kao vatreni borac za ženska prava i po kritičkim stavovima prema katoličkoj crkvi, nekoliko puta je rekla da se bori protiv depresije.

Izazvala je kontroverzu 1992. godine kada je u jednoj emisiji na američkoj televiziji uživo pocepala fotogragiju tadašnjeg pape Jovana Pavla Drugog, kao i 2009. godine kada je javno napala papu Benedikta XVI da namerno zataškava slučajeve seksualnog zlostavljanja dece u katoličkoj crkvi.

Povezana vest:  Bend MOTORPSYCHO prvi put u Srbiji: 9. mart, Klub Doma omladine

Pevačica obrijane glave izjavila je u martu da više neće pevati čuveni hit „Nothing Compare 2 U“ koji joj je doneo svetsku slavu, jer više ne oseća „emociju“ prema toj pesmu koju je 1984. godine napisao američki muzičar Prins.

Šinejd O’Konor izdala je u avgustu prošle godine svoj deseti album „I’m bossy, I’m the boss“.