Obama i zvezde na božićnom koncertu

barack_obama_smileBožićna atmosfera zavladala je u nedelju u američkoj prestonici, gde su muzičke legende Nil Dajmond (Neil Diamond) i Meri Džej Blajdž (Mary J. Blige) nastupile na koncertu „Božić u Vašingtonu“ u prisustvu predsednika SAD Baraka Obame (Barack). Koncert, čiji je domaćin bio komičar Džordž Lopez (George), održan je u Nacionalnom muzeju građevine u Vašingtonu, a prihod je namenjen Nacionalnom medicinskom centru za decu.

Povezana vest:  Pobednice Avon Voices takmičenja Selena Gitens iz Kanade i Evelina Anusauskaite iz Litvanije

-Slavimo taj sveti trenutak, rođenje deteta, poruku ljubavi propovedanu svetu. Više od 2.000 godina kasnije, taj duh nas i dalje inspiriše – kazao je Obama, koji se prisutnima obratio u društvu supruge Mišel (Michelle).

Dajmond je otvorio koncert izvođenjem numera „Joy to the World“ i „Winter Wonderland“. Meri Džej Blajdž otpevala je pesmu „The Christmas Song (Chestnuts Roasting on an Open Fire)“. Na koncertu su nastupili i kantri bend „Šugarlend“ (Sugarland), Rob Tomas (Thomas), Ašer (Usher) i Džastin Biber (Justin Bieber).

Povezana vest:  Posetioci pune sale Kolarčeve zadužbine uživala u izvođenju Jana Tirsena

Posle govora, bračni par Obama i svi učesnici koncerta otpevali su nekoliko božićnih pesama, a predsednik SAD je u jednom trenutku obrisao suzu sa oka. Snimak koncerta biće prikazan 20. decembra na televiziji TNT