Garo i Tavitjan BrothersGaro & Tavitjan Brothers – Makedonsko srce kuca u 7/8

 

Iza imena Garo & Tavitjan Brothers kriju se braća Diran i Garo mlađi, i njihov otac Garo Tavitjan, poznati bubnjar legendarne makedonske grupe Leb i sol. Braća Diran i Garo su akademski muzičari koji su još od detinjstva započeli svoje muzičko obrazovanje. Diran je već sa 6 godina počeo da svira klavir, dok je njegov brat Garo krenuo očevim putem i odabrao bubnjeve.

Povezana vest:  Hju Kornvel u Beogradu 30. marta na Long najtu

Tavitjan Brothers preferiraju mešavinu džeza, roka, fanka ali i tradicionalne makedonske pesme. Njihov rad je priznat i van granica Makedonije, a dobitnici su i brojnih priznanja.

“Makedonsko srce kuca u 7/8“ je naziv albuma na kome su sarađivali sa najvećim imenima hrvatske muzičke scene: Josipa Lisac, Massimo, Aki Rahimovski, Željko Bebek, Tereza Kesovija, Dado Topić i mnogi drugi. Svako od njih je otpevao po jednu tradicionalnu makednosku pesmu u kojoj su dali dozu svoje jedinstvene interpretacije, što se savršeno uklopilo u sjajne aranžmane Tavitjan Brothersa. Ceo materijal je  sniman u Skoplju, vokali su rađeni u studiju Croatie Records, a mastering je rađen u Los Angelesu. Ovo izdanje može da se nađe u Jugotonovim prodavnicama u Beogradu i Subotici.

Povezana vest:  One Direction počeo snimanje 3D filma u Tokiju

Prvi singl s albuma „Makedonsko srce kuca u 7/8“ je pesma “Eleno kerko“ koju izvodi Massimo, a u toku je snimanje i drugog spota za pesmu “Jovano, Jovanke“ u izvođenju Željka Bebeka.