Humanitarni koncert u Guarneriusu

guarneriusGradska opština Stari grad i Centar lepih umetnosti Guarnerius, su proleća ove godine, pokrenuli ciklus humanitarnih koncerata kojima se pomaže rad Dečijeg svratišta u Krfskoj ulici u Beogradu – „MI BRINEMO ZA DECU IZ SVRATIŠTA – PRIDRUŽITE SE I VI!!
Dečije svratište je počelo sa radom 2008. godine u želji da pruži dnevno utočište deci bez doma, deci koja su ostavljena od svojih najbližih. U Beogradu ih ima preko 300 i taj broj raste iz dana u dan jer dolaze iz cele Srbije u nadi da će pronaći bolji život i mesto koje je njihovo, na koje dolaze kada su gladni, bolesni, kada im treba razgovor i priča, podrška i osmeh.
Opstaju jer veruju da može i bolje. A veruju i humani ljudi Centar lepih umetnosti Guarnerius i gradska opština Stari grad koja je otvorila namenski račun za vaše uplate 840 – 744151843 – 84, model: 97, poziv na broj 44-018.
Na razne načine možemo da pomognemo da bismo promenili bar jednu stvar- a to je budućnost dece koja dolaze u svratište i kojih je iz mdana u dan sve više i više! Kupovinom ulaznica ili donacijom, pomozite onima kojima je pomoć najpotrebnija i prisustvujete vrhunskim umetničkim programima.
Zatvaranje jesenjeg ciklusa humanitarnih koncerata „MI BRINEMO ZA DECU IZ SVRATIŠTA – PRIDRUŽITE SE I VI!“ na programu je je u utorak, 22. decembra u 20:00 časova, a nastupiće Nataša Tasić Knežević, „pevačica kristalno jasnog tona i svetle boje glasa“, 
dobitnica je nagrada na takmičenjima „Ibla Grand Prize – Music Competition“ (Italija) i „Lazar Jovanović“ (Srbija), a premijerno će se predstaviti publici Guarneriusa uz saradnju pijaniste Saše Kneževića.
Na programu su dela Schopena, Paisielloa, Handela, Vivaldia, Mozarta, Puccinia, Albeniza, Luna, Jenkoa, Milojevića.

Povezana vest:  Nastavlja se takmičenje "Stars"