Masimo maksimalno oduševio publiku u Sava centru

massimo_bgMasimo Savić u utorak uveče napunio je Sava centar treću godinu za redom na svom sada već tradicionalnom prednovogodišnjem koncertu, sa kojeg je ispraćen dugotrajnim ovacijama publike. Masimo je ispunio obećanje i otpevao prošle godine zaboravljeni hit „Samo jedan dan“, a na sveopšte oduševljenje prisutnih uz „Loše vino“ pridružio mu se kao gost iznenađenja Toni Cetinski!
-Ovo je prekrasno! Ovi koncerti su lagano postali tradicija. Negdje pred Novu godinu dolazimo u Sava centar već treću godinu. Hvala vam na tome, mnogo hvala – otvorio je dušu Masimo već na samom početku. Ali priznanjima tu nije bio kraj. Masimo je ovaj put u Beogradu nastupio sa povišenom temperaturom.
– Dragi moji što reći kada se pripremi ovakav doček. Nekako je sve suvišno. Znate kada sam snimao prvi album i pjevao ‘Sjaj u tami’, tog trenutka kada sam je pjevao imao sam 39 temperaturu. Imam to i sad, da to odmah riješimo na početku, ali ja ću dati sve od sebe, a znam da i vi prekrasno pjevat – rekao je Masimo nagrađen burnim aplauzima za svoju iskrenost.
Temperatura u Masimovom slučaju ne znači pad kvaliteta. Koncert je krenuo sjajnom izvedbom „Mi nismo sami“, optimističnom „Sunce se ponovo rađa“ i furioznom „Gracijom“. Izvođenje starog Azrinog hita propratilo je istrčavanje jedne devojke iz publike na binu da pokloni Masimu žutu ružu, a Maks je pohvalio publiku rečima:
Beogradska publika je pevala uz Masima i „Stine“, „Samo za tvoje oči“ i posebno „Samo jedan dan“, pesmu koju je Masimo pred koncert najavljivao da će pevati, jer je igrom slučaja izostala iz Sava centra prošle jeseni.
-Dragi moji, već sam dobio nekoliko primjedbi nakon prošlih koncerata kako to da ne sviram jednu pjesmu – objasnio je Masimo najavljujući „Samo jedan dan“. Beogradska publika je uspela pomesti Masima, počevši grleno pevati refren, malo pre njega. 
Zbunjeni Masimo je na trenutak zastao i zaustavio pesmu, ali kada je posle par trenutaka ponovo krenuo, Sava centar se zaorio iz hiljada glasova „Samo jedan dan“.
Sledeći vrhnac večeri stigao je sa „Lošim vinom“ ili kako je Masimo objasnio odom Gorana Bregovića i Arsena Dedića lošem alkoholu.
Vrisak oduševljenja prolomio se dvoranom kada je posle prvih taktova na pozornicu istrčalo još jedno svima znano lice – Toni Cetinski! Usledila je nezaboravna egzibicija uz „Loše vino“ dva vrhunska majstora glasovnih veština ekskluzivno u Beogradu.
-Nadam se da je ovo bilo dobro iznenađenje? Toni je ovih dana u Beogradu i nazvao me i rekao ‘neću propustiti koncert i daću ti podršku’. Hvala mu od srca što je bio tu – objasio je Masimo.
Razgaljena publika nije stigla odahnuti, a dvoranom su se prolomili uvodni zvuci „Stranca u noći“. Ako neko nije zapevao i zaplesao do tada onda je morao sa sledećom pesmom – „Sjaj u tami“. Veliki hit Masimovog prvog benda Dorijan Grej, po običaju nikog nije mogao ostaviti ravnodušnim.
Posle toga, razigrana i poletna „Moja Ljubica“ odlično je poslužila da se održi ustanovljeno odlično raspoloženje publike poustajale iz svojih udobnih fotelja. Masimo je potom udario kontru sa dirljivom i emotivnom „Zagrli me“ posle koje je napustio pozornicu. 
Posle višeminutnih ovacija Masimo se vraća za bis i peva, a publika sa njim, prošlogodišnji veliki regionalni hit „Zar više nema nas“. 
-Često me pitaju u Zagrebu kako je pjevati u Sava centru, kako je pjevati Beograđanima? Obično ne zam što bih rekao. Samo znam da je beogradska publika razmažena u želji da je sve kako treba. Ali hoće i podržati glazbenika -rekao je Masimo, pre nego što je izveo „Zamisli život u ritmu muzike za ples“, a onda i Bacila je sve niz rijeku“.
Drugi bis, predstavljao je (posle Tonija) drugo veliko iznenađenje večeri – nekoliko pesama iz projekta „Masimo pjeva Sinatru“, specijalno za Beograđane.
-Ima CD i DVD koji treba izići a ja se nadam da ću doći u Sava centar i pjevati malo Sinatre. To je posebna furka. Pošto je raznično raspoloženje željeli bismo vam pokloniti par stvari – rekao je Maks.

Povezana vest:  Novi singl Lene Kovačević premijerno na Dan zaljubljenih