Dejan Cukić gost Bajage i Instruktora

036 BajagaNekadašnji član originalne postave Dejan Cukić nakratko ponovo će se pridružiti Bajagi i Instruktorima na jednom od slavljeničkih koncerata benda 28, 29. i 30. decembra u Sava centru u Beogradu.
-Proslava je 25 godina Bajage i Instruktora, a ja sam bio u početku benda, pa su me pozvali i naravno da sam rekao važi. Nisu nam se ukrštali putevi ranije. Sada je došao taj trenutak. Ovo je jako uzbudljiva situacija, u trenu smo se svi pomladili 25 godina, što je jako dobro za bend – kaže Cukić posle prvih proba za beogradske koncerte.
Na slavljeničkoj turneji Bajage i Instruktora, Cukić je već imao prilike da se kao gost pridruži starom bendu krajem novembra na koncertima u Zagrebu u dva puta ispunjenoj dvorani „Drazen Petrovic“. Preko 10.000 Zagrepčana čulo je i videlo Cukića kako sa Bajagom i Instruktorima izvodi „Marlenu“, „Male slonove“ i „Bam bam bam“.
-Dejan nas je sve prijatno iznenadio. Čak su se on i Žika (Milenković) setili nekih starih koreografija. Dobro je pevao i izgledao na bini. Bio je u dobrom fazonu. Mislim da je i njemu to prijalo i da će tek biti dobro u Beogradu – kaže Momčilo Bajagić.
Cukićev nastup je bio toliko upečatljiv da su mediji izveštavali da se „pred zagrebačkom publikom pretvorio u rasplesanu zvijer koju je bilo gotovo nemoguće zaustaviti“!
-Bilo je bolje nego što sam očekivao. U početku benda bilo je zezanja i humora, koji smo unosili u nastup. Kako se proslavlja 25 godina benda, bilo je logično da se Žika i ja podsetimo nekih naših budalaština – kaže Cukić.
Kada je još kao gitarista Riblje čorbe Bajaga snimio „Pozitivnu geografiju“, Cukić je bio u bendu koji je radio prve koncerte 12. aprila u zagrebačkom klubu „Kulušić“ i 21. aprila 1984. godine u Domu sindikata u Beogradu.
Sa Bajagom i Instruktorima bio je još za albume „Sa druge strane jastuka“ (1985) i „Jahači magle“ (1986). Njegov doprinos je posebno 
primetan u pesmama „Vidi šta sam ti uradio…“ i „Bam bam bam“. Poslednji put nastupio je sa Bajagom i Instruktorima na turneji po Sovjetskom Savezu u podmoskovskom gradu Ivanovo 1987. godine. U to 
vreme je bio snimio prvi samostalni album „Spori ritam“ sa čuvenom eksplozivnom verzijom Azrine „A šta da radim“.
-Ja sam pre svega pevač pa sam snimio svoj album, koji je bio dosta uspešan. Bilo je glupo da sviramo sad neke pesme sa mog albuma, tako da smo seli i razgovarali Bajaga i ja i svako je otišao svojim putem – objašnjava Cukić.

Povezana vest:  "TODO MUNDO" DOLAZI U BEOGRAD