Eminem u Londonu bez pesama o homoseksualcima 

02_EminemAmerički reper Eminem nastupiće u julu u Velikoj Britaniji, prvi put posle petogodišnje pauze, pošto je obećao da na koncertu neće izvesti pesme u kojima vređa homoseksualce. 
Organizatori festivala Vajerles (Wireless) koji će trajati od 2. do 4. jula u Hajd parku u Londonu, ubedili su repera da odustane od anti-gej pesama kako bi se izbegli protesti, objavio je danas londonski list Daily Mail. 
Eminem je zauzvrat tražio da organizacije koje se bore za prava homoseksualaca, ne remete njegov nastup. 
Poslednja Eminemova turneja u Velikoj Britaniji bila je serija koncerata iz 2001. Tada su članovi organizacije za zaštitu prava homoseksualaca AutRejdž (OutRage) protestovali ispred dvorana u kojima je reper nastupao. 
Organizatori festivala Vajerles strahovali su da bi tu godišnju muzičku manifestaciju koja okuplja desetine hiljada ljudi, mogli da ugroze protesti. 
-Eminem je pristao da nastupi na Vajerlesu tek kada mu je garantovano da neće biti protesta. Bilo koja vrsta demonstracija protiv njega bila bi katastrofalna – rekao je izvor blizak organizatorima. 
Portparol AutRejdža Dejvid Alison (David Allison) je izjavio da je jedini uslov te organizacije da Eminem „ne izvede pesme koje ohrabruju ili podstiču mržnju prema homoseksualcima“. 
-Ima pravo da iznese svoje mišljenje o homoseksualcima dokle god ne pominje nasilje i mržnju – rekao je Alison. 

Povezana vest:  Regina i Čolić gosti srpskog izbora za Evrosong