Džordži Pringl nastupa uz Er u Areni
george-pringleBritanska muzičarka Džordži Pringl (George Pringle), uz ranije najavljenu Holanđanku Jane Šra (Janne Schra), nastupiće na koncertu francuskog elektro dua „Er“ (Air), koji dolaze 10. februara u Beogradsku arenu u okviru „Gitar art festivala“.
-Britanski mediji Pringlovu (25) već vide kao novu veliku zvezdu. Magazin ‘NME’ piše kako Pringlova ‘ima blogersku liriku koju provlači kroz zvuk u kojem Pati Smit (Patti Smith) sreće ‘Det keb’ (Death Cab). Njen singl ‘Carte Postale’ uvrstio je među najbolja izdanja prošle zime – navode organizatori „Gitar art festivala“.
Pringlova je u septembru objavila prvenac „Salon des Refuses“, a svoju muziku definiše kao spoj „panka, minimalizma i italijanskog popa“. Ranije je najavljeno da će na koncertu „Er“ nastupiti i Šra, koja dolazi sa novim bendom, ali će izvoditi i pesme starog sastava „Rum eleven“ (Room Eleven“ sa kojim je svirala u Domu omladine Beograda prošle godine.
„Gitar art festival“ (Guitar Art Festival) biće održan od 9. do 14. februara 2010. godine u Beogradu, a do sada su potvrđeni nastupi „Era“, i gitarista Zlatka Manojlovića i Pako de Lusije.
Povezana vest:  Specijalni gosti "X Faktor Adria" crnogorski predstavnik na Evroviziji Knez i atraktivna pevačica Lana Jurčević!