Čolić u Novom Vinodolskom, Bajaga u Rijeci 

colaPop pevač Zdravko Čolić i „Bajaga i instruktori“ muzicčari su iz Srbije koji će nastupiti na dočeku Nove godine u Hrvatskoj. 
Uz slogan „Doček koji ste čekali 20 godina“ i „Nova u Novom sa Čolom“, Čolić će 31. decembra pevati gostima luksuznog velnes centra u Novom Vinodolskom „Novi Spa Hotels & Resorts“, čiji je vlasnik nekadašnji teniser Bruno Orešar. 
Nekoliko kilometara dalje u Rijeci, na gradskom trgu Korzo nastupiće kao zvezde dočeka „Bajaga i instruktori“, uz splitske repere TBF. 
Protiv gostovanja Momčila Bajagića i njegovog benda protestvovala je grupa hrvatskih ratnih veterana optužujući srpske muzičare da su svojevremeno „svirali četnicima u Kninu“. 
Bajagić je tim povodom rekao riječkom Novom listu da mu je „dosta više takvih insinuacija“ i podsetio da je bio „izraziti protivnik svih ratova na prostoru bivše Jugoslavije“. 
-Mislio sam da smo nadrasli besmislene nacionalne netrpeljivosti. Pogotovo u Rijeci kao iznimno tolerantnom gradu. Verujem da ćemo to pokazati na novogodišnjem dočeku – javno je apelovao gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. 
Od većih imena hrvatske muzike, Boris Novković će biti jedan od učesnika dočeka u centru Zagreba na Trgu bana Jelačića, gdeće svirati rok sastavi „Vatra“, „Adastra“ i „Ol stars bend“ (All Stars Band), među čijim članovima je najpoznatiji Davorin Bogović, bivši pevač „Prljavog kazališta“. 
Pop pevač Toni Cetinski, koga očekuje prvi koncert u Srbiji na Dan zaljubljenih 14. februara u Beogradskoj areni, za Novu godinu će pevati na splitskoj Rivi, dok će u Opatiji na gradskom trgu nastupiti Neno Belan i njegov bend „Fjumens“. 

Povezana vest:  Izbor srpskog predstavnika za Evroviziju 13. marta