Zala Kralj i Gašper Šantl prihvatili su veliki izazov da nastupe na takmičenju EMA 2019 u Sloveniji, čime su zaokružili poseban period svog života – svoje prve, ali vrlo značajne korake u muzičkoj industriji. Za tu posebnu priliku pripremili su EP sa jednostavnim naslovom „Štiri“ (Četiri). Nakon pobede koju su odneli, ovaj mladi duo će svoju državu predstaviti na ovogodišnjoj Evroviziji u Izraelu.

Ono što ovo dvoje umetnika svakako deli od ostatka scene jeste njihov imidž. Iako mladi, devetnaestogodišnja Zala i dvadesetdvogodišnji Gašper već imaju istančan muzički ukus i pravac, kao i viziju koju grade od 2017. godine kada su počeli da rade zajedno. Sa njihovom izvedbom i estetikom trebalo bi se upoznati, budući da u muzičku industriju regiona uveliko unose svežinu, a još jedan značajan podatak jeste i da ovaj par sam piše i producira svoju muziku.

Povezana vest:  Brajan Feri u bolnici

„Štiri“ obuhvata četiri pesme i opisuje iskustvo Zale i Gašpera u njihovom sanjivom stilu. Glavna tema njihovih pesama pitanja i odgovori o životu i ljubavi. Oni su inspirisani i vođeni poverenjem, kako međusobnim, tako i u svoj rad. Oni poručuju da je važno da se okružimo ljudima kojima verujemo i koji nas podržavaju i razumeju, ali i da ostanemo verni sebi – čak i kada, na prvi pogled, ne vidimo zvezde. Osim pobedničke „Sebi“, ovaj EP obuhvata i tri singla – „Valovi“, „Baloni“ i „S teboi“.

Povezana vest:  Američki reper Tyga ima hit u najavi: Poslušajte „Freak”!

Mladi par izdao je svoj prvi singl „Valovi“ u septembru pretprošle godine. Pesma je ubrzo postala popularna na radio stanicama i među slušaocima, a dobila je i slovenačku godišnju muzičku nagradu Zlata piščal za najbolju pesmu 2017. Njihov drugi singl „Baloni“ objavljen je u februaru 2018. godine, a na jesen je usledio „S teboi“. Poslednja pesma EP-a „Sebi“ sadrži sve njihove zaštitne znakove: Gašperov nežni elektronski pop, Zalin mekani glas i poruku koja je od suštinskog značaja za njihovo muzičko kreiranje.

Povezana vest:  Koncert u čast Tošeta Proeskog večeras, 21. januara u Skopju

Izdanje „Štiri“ je u Srbiji dostupno preko servisa Deezer i Google Play – https://zalagasper.lnk.to/StiriEP

Foto: universalmusic.rs