Zajedničkim radom osam udruženja iz regiona u okvriu regionalne mreže B#ART (Balkan Art Connection) objavljena je obrada čuvene pesme „Ironman“ u produkciji Marka Luisa.

Regionalnu mrežu B#ART za sada predstavlja osam organizacija iz tri zemlje regije: Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Superar u BiH, AkustikUm, Sarajevo Drum Orchestra, Ri Rock, Štek House, Voice, Nebograd i Femix od 2019. godine zajedničkim naporima rade na promociji važnosti jačanja socijalne inkluzije ugroženih manjina, podržavaju i promovišu pomirenje u regiji kroz zajedničko muziciranje uz stručnu podršku muzičkog producenta Marka Louisa.

Svojim aktivnostima ovaj projekat dokazuje da nas različitost spaja i da granice ne postoje za muziku, umetnost i dijalog.

Povezana vest:  MTV saopštio datume idućih dodela nagrada

„Mnogo sam srećan da sam deo projekta B#ART i da razmenjujem svoja iskustva sa muzičarima i organizacijama koje kroz muziku pozitivno deluju na razvoj društva. Svaki naš susret je bio veoma produktivan i inspirativan. Svaka organizacija iz ovog projekta je različita i unikatna. Uz kreativno druženje, posvećenost, razumevanje i timski rad nastao je zajednički zvuk koji se veoma dobro čuje na obradi legendarne pesme „Ironman“. Entuzijazam, sloboda razmišljanja i želja za druženjem pokazala je da granice ipak ne postoje koliko god da su stvarne. Radujem se sledećoj obradi i ponovnom susretu sa organizacijama B#ART mreže“ izavio je Marko Louis.

Povezana vest:  NAJPOPULARNIJE DEČIJE IGRE U DELTA CITYJU

Superar u BiH uz podršku internacionalne fondacije Porticus, pokrenuo je istraživanje 2018 godine koje je pokazalo da organizacije u zemljama zapadnog Balkana čiji je cilj socijalna inkluzija kroz muziku i umetnost imaju potrebu ka strateškom regionalnom povezivanju. Predstavnici organizacija su istakli da je povezivanje u regiji važno za njih kako bi dobili širu platformu za komuniciranje svojih ideja, te jačali pomirenje. Projekat B#ART je nastao kao rezultat ovog istraživanja.

„Raznolikost je naša snaga! B#ART dokazuje da biti različiti i drugačiji nije prepreka, nego prednost. Naš krajnji cilj je povezivanje i osnaživanje mladih ljudi kroz umetnost. Uprkos novonastaloj situaciji, mi i dalje radimo na svom zajedničkom cilju jačanja i širenja mreže. Kako u vreme koronavirusa razvijati kreativnost kod dece i mladih ljudi? Kako povezati mlade ljude iz različitih država u regionu kada ih politike konstantno razdvajaju? U društvima država regiona ne pridaje se velika pažnja osnaživanju ranjivih i marginalizovanih grupa. B#ART traži odgovore na ova pitanja. Kroz online radionice o izgradnji poverenja, te produkciju pesama, B#ART jača i promoviše važnost inkluzije u društvu, važnost pomirenja u regiji, te stvara umetnosti koja nam sve to omogućava“ – izjavile su inicijatorke projekta B#ART Klaudija Bilić-Selmanović, Irena Klissenbauer i Stela Vasić.

Povezana vest:  Justin se okreće humanitarnom radu!