Drugo izdanje internacionalnog muzičkog festivala “Banja Luka Fest” održaće se na tvrđavi Kastel, od 6. do 9. jula. Nakon što je već prve godine festival stekao status jednog od najznačajnijih u regionu, i ovog puta, na pozornici pod otvorenim nebom nastupiće čuvena muzička imena u potpuno novim i drugačijim izdanjima. Sa nestrpljenjem publika iščekuje program na Kastelu a organizatori najavljuju :

Rok velikani, grupa Bajaga i Instruktori otvoriće festival 6. jula koncertom za rok grupu, orkestar i hor, dok će na zatvaranju 9. jula nastupiti Zdravko Čolić! Naša najveća muzička zvezda premijerno u Banja Luci održaće koncert u pratnji simfonijskog orkestra. Publika Banja Luka Fest-a imaće priliku da prisustvuje svetskoj premijeri koncerta „Zdravko Čolić Symphonic“!

Vanvremenska muzička diva, Josipa Lisac nastupiće druge večeri Banja Luka Fest-a 7. jula, dok će treće festivalsko veče, 8. jula biti rezervisano za svetski poznatu, špansku muzičku zvezdu Luz Kasal, koja je poznata po čuvenim muzičkim temama iz filmova Pedra Almodovara, pre svih „Piensa En Mi“ i „Un Ano de Amor“ iz kultnog filma „Visoke potpetice“.

Povezana vest:  I ove godine veliko intereseovanje za Banja Luka Fest: rasprodat koncert Zdravka Čolića, sve manje ulaznica za ostale program

Naša publika, Luz Kasal dodatno je zavolela i kroz pesmu “Madrugadas”, naslovnu numeru filma “Montevideo, vidimo se”. Ove numere biće deo repertoara za njen prvi koncert u Bosni i Hercegovini, koji priprema sa posebnom pažnjom. Gostovanje španske dive na Banja Luka Festu biće prilika za povezivanje kultura dve zemlje.

Muzički spektakl za pamćenje i atraktivna festivalska lokacija na velikoj sceni tvrđave Kastel, učiniće Banja Luku i ovog leta centrom regiona.

Povezana vest:  Vredne The Frajle najavljuju novi spot i koncert

– Sa prvim izdanjem festivala već smo stekli veliko poverenje publike, pa je samim tim ove godine odgovornost još veća. Srećni smo da smo uspeli da pozicioniramo Banja Luka Fest kao jednu od najznačajnijih muzičkih manifestacija u ovom delu regiona, zbog čega su naše ambicije bile zaista velike kada su u pitanju ovogodišnji program, produkcija i organizacija. Bogatim programom, u kome će publika uživati tokom četiri festivalska dana, sigurna sam da ćemo i ove godine uspeti da pošaljemo još snažniju poruku iz Banja Luke, kao mesta dobrih susreta. – rekla je Biljana Čigoja, direktor Banja Luka Festa.

Banja Luka Fest već je stekao status festivala za koji se vezuje prepoznatljiv umetnički program, visok produkcijski standard, elegancija i glamur. Ova manifestacija obogatila je kulturni život Bosne i Hercegovine i na sebe skrenula pažnju kompletne javnosti. Medijske ekipe iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije, kao i svi značajniji domaći mediji, već su najavili svoje prisustvo na ovogodišnjem crvenom tepihu festivala sa koga će izveštavati tokom četiri festivalska dana. Pored muzičkih velikana čiji koncerti se iščekuju sa velikom željom i interesovanjem, događaju će prisustvovati naše najveće glumačke i TV zvezde.

Povezana vest:  Pevačica Pink ozbiljno povređena prilikom pada na sceni

I ove godine, organizatori pripremaju sjedeću platformu sa kojom će Kastel zablistati u novom sjaju i na taj način publici ponuditi nezaboravno iskustvo koncerata na otvorenom. Svako festivalsko veče pratiće i posebno osmišljeni after party-ji na otvorenom sa bogatim muzičkim programom.

Vidimo se na Banja Luka Festu!

Foto: Promo