Dečija pesma Evrovizije 2009

epovx3 copyTakmičenje „Dečija pesma Evrovizije 2009“ održava se večeras, 21. novembra, u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine, uz direktan prenos na Drugom programu Radio-televizije Srbije, sa početkom u 20.15. 
Na ovogodšinjem takmičenju učestvuje 13 zemalja koje predstavljaju deca od 10 do 15 godina, a naši predstavnici, grupa „Ništa lično“ nastupiće peti po redu. Ukupan redosled nastupa je sledeći: Švedska, Rusija, Jermenija, Rumunija, Srbija, Gruzija, Holandija, Kipar, Malta, Ukrajina, Belgija, Belorusija i BJR Makedonija.
Bend „Ništa lično“ čine: Anica Cvetković, Karolina Lodi, Una Krlić, Aleksandar Graić i Petar Cvetković. Članovi grupe su i autori pesme „Onaj pravi“ – Aleksandar Graić je autor kompozicije i, uz Anicu Cvetković, tekstopisac.
Pre nego što su oformili bend „Ništa lično“, ovi klinci su se viđali na brojnim dečjim festivalima na kojima su nastupali širom Srbije, u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, a kako na takmičenjima uveki ima pregršte druženja iz jednog takvog izrodila se ideja o grupi.
Tokom boravka u Ukrajini,naši predstavnici su dali veliki broj intervjua, između ostalih i ukrajinskoj nacionalnoj televiziji. Kako je pesma sa kojom se takmiče ljubavna, jedno od najčešćih pitaju bilo je „ko je zaljubljen?“, na šta su oni odgovarali da su zaljubljeni svi.
DPP_008U četvrtak je održana prva generalna proba sa publikom. Prethodnog dana sve delegacije su imale slobodan dan, koji su iskoristili za obilazak grada i njegovih znamenitosti, dok su se u popodnevnim časovima zabavljali u zabavnom parku Blokbaster. 
Juče, u isto vreme kad je i sam nastup na Evroviziji održana je druga generalna proba 
Za ovogodišnje takmičenje pripremljena je specijalno dizajnirana scena, koju su osmislili Mikael Vareli i Viktor Bratstrom. Sastoji se od modernih elemenata i LED ekrana, a greenroom u kojem će se okupljati učesnici nakon nastupa, nalaziće se desno od bine.

Povezana vest:  Titula se vraća u Srbiju - EXIT je zvanično najbolji evropski festival!