Holandija pobednik dečijeg Evrosonga 

IMG_7111Glasači i žiri 13 zemalja širom Evrope odlučili su da je Holandija pobednik 7. izdanje u Dečijoj pesmi Evrovizije koje je u subotu održano u Kijevu, Ukrajina!
Nakon što su svi takmičari izveli svoje nastupe usledilo je vreme za glasanje. Uzbuđenje je počelo već sa prvim saopštenim glasovima i trajalo je do samog kraja jer je razlika između Jermenije i Holandije pre poslednjeg uključenja iznosila svega četiri boda. Iako je u trentku izgledalo da će nagrada otići u ruke Jermenije, glasovi publike iz Makedonije, koje je glasala poslednja trinaeta, odlučili su ko je najbolji. Holandija je dobila ukupno 121 bod, Jermenija i Rusija po 116 bodova! Četvrti je Belgija sa 113 bodova, dok je peto mesto zauzela Ukrajina sa 89 bodova, dok je naš predstavnik zauzeo skormno deseto mesto u konkurenciji 13 zemalja. 
Za Holandiju je nastupao nasmejani 14-godišnji Ralf Mackenbach sa pesmom Click Clack.
Ralf Mackenbach je rođen na 4. okotbra 1995 godine i živi ugradu Best.
Pored pobede na holandskom nacionalnom izboru za dečiju pesmu Evrovizije, Ralf je učestvovao u mjuziklima Tarzan i Beauty and the Beast, apojavio se I u nekoliko TV-reklama.
Ralf za sebe kaže da je muzikalan, zauzet dečko. Trenira nekoliko sportova i ima mnogo hobija. Mačevanje, rad na računaru, skakanje na trampolini, skijanje, sviranje bubnjeve i klavira samo su neke od njegovih nedeljnih aktivnosti.
IMG_7153U budućnosti želi da bude umetnik, baš kao i njegov najveći idol John Legend. Pevanje i ples su stvari koje Ralf voli više nego išta. Ralf je ide dva puta nedeljno na profesionalne pripreme na Lucia Martha’s Dance Academy u Amsterdam. Tu vežba više plesnih stilova: Urban-Pop-Break i Step koji mu se najviše dopada pa je I njegov nastup bio u tom stilu. 

Povezana vest:  Puštene u prodaju karte koje su čuvane za goste Dženifer Lopez

Belorusija domaćin “Dečije pesme Evrovizije 2010”

U domu Evrovizije se uvek vredno radi pa je tako još u julu određen domaćin Dečije pesme Evrovizije za 2010. godinU. Ta čast pripala je nacionalnoj televiziji Belorusije, koja će takmičenje prirediti u novoj Minsk areni u glavnom gradu te zemlje. 
Minsk arena, čija će izgradnja biti završena do kraja ove godine, može da primi 15 000 posetilaca. 
Ponudu Belorusije da bude domaćin ovog takmičenja podržao je Aleksander Ribak, koji je sa pesmom „Bajka“ predstavljao Norvešku i pobedio na takmičenju „Pesma Evrovizije 2009“ u Moskvi. Dvadesettrogodišnji pevač je rođen u Belorusiji, a u Norvešku se sa roditeljima preselio kada je imao četiri godine.
„Dečija pesma Evrovizije“ će sledeće godine u Belorusiji najverovatnije biti održana 20. novembra.  

Povezana vest:  Dado Topić „Apsolutno sve“ uskoro u prodaji