Boris Novković u Sava centru

boris novkovic 1Kompanija Showmaster sve je aktivnija kada su koncertna dešavanja u pitanju, a ovog puta oni su glavni „krivci“ što ćemo 25. novembra u 20.30 sati u Sava centru imati prilike dsa uživamo u poznatim hitovima Borisa Novkovića.
Za one mlađe koji možda ne znaju sve o Borisovoj karijeri, ali istinski uživaju u njegovim novim, ali i onim hitovima s početka karijere, evo nekoliko važnih informacija.
Boris Novković, hrvatski pop pevač i kantautor svoju muzičku karijeru započeo je 1986. godine albumom “Kuda idu izgubljene djevojke (Tamara)”, a istoimeni singl, koji je sam napisao, doneo mu je nezapamćen uspeh na prostorima bivše države. Drugi album “Jači od sudbine”, objavljen 1987. god, ostao je sa tiražom od 160 hiljada primeraka, do danas, njegov najprodavaniji album. 
Poslednji studijski album “Ostvaren san” objavljen je 2004. godine, a potom je godinu dana kasnije album dopunjen pobedničkom pesmom sa Dore 2005 “Vukovi umiru sami”.
Croatia Records objavila je 2005. godine Zlatnu kolekciju sa 36 najvećih hitova Borisa Novkovića. Novembra 2006. godine Boris je u koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” održao
koncert povodom njegovih “prvih dvadeset” muzičkih godina. Koncert je ostao zabeležen na dvostrukom live CD izdanju „Mojih prvih 20 live“ na kome se nalazi 26 pesama.
Boris Novković je jedan od najizvođenijih hrvatskih autora i izvođača i izrazito kantautorski orijentisan. U svom radu okušao se i kao autor pesama za druge izvođače, a Borisove pesme pevali su Tajči, Erwin Baučić, Danijela, Toni Cetinski, dok je njegova pesma “Moja štikla” koju je pevala Severina bila pobednik Dore 2006 i predstavnik Hrvatske na Eurosongu iste godine.
Na tržistu je, trenutno, njegov šesnaesti album „ZAPISAN U TEBI“, u izdanju diskografske kuće „Croatia records“. Na našem tržištu Borisove albume objavio je City records.
Ulaznica za koncert ima još, ali požurite jer kako saznajemo nije ih ostalo još mnogo. Možete ih kupiti po cenama od 1500, 1800 i 2000 din na blagajnama „Sava centra“ i Bilet servisa.

Povezana vest:  Novi album Hladnog piva u martu?