andrea-bocelli-smile 150293-1440x900

Andrea Bočeli sutra, 10. maja 2013. u KOMBANK ARENI

Slavni italijanski tenor, Andrea Bočeli, nastupiće sutra, u petak, 10. maja u Kombank Areni od 20h.
Program će se odvijati iz dva dela i planirano je da traje dva sata i deset minuta sa pauzom od 20 minuta. Pored nezaobilaznih klasika, arija iz opera Verdija, Pučinija, Gunoa, na repertoaru će se naći i napolitanske pesme kao i popularne romanse sa najnovijeg albuma „Passione“.
„Začeli smo cvet s mnogo latica; u prvom delu želeo bih da slavimo Đuzepa Verdija. Moje mišljenje je da je Verdi bolje od svih umeo da govori o ljudskoj strasti što se vidi u njegovim delima „Rigoleto“, „Travijata“…takođe, izvodiću arije Đakoma Pučinija, autora opere „Boemi“ i mnogih drugih dirljivih dela.“ – rekao je nedavno Andrea Bočeli našim medijima najavljujući repertoar i nastavio: „Drugi deo koncerta biće posvećen pop klasicima sa albuma „Passione“, nekim popularnim romansama i jednim delom napuljskom repertoaru. Na sceni sa mnom biće važni gosti kako bi dodatno ojačali koncert.“
Kao što je već najavljeno, na sceni sa jednim od najslavnijih tenora današnjice, nastupiće akademski hor „Obilić“ sa 145 pevača, simfonijski orkestar „Camerata Serbica“ sa 69 muzičara kao i specijalni gosti sopran Paola Sangvineti, ženski vokalni kvartet DIV4S i gitarski duo CARisMA.
Ovaj masivni sastav pod dirigentskom palicom Marsela Rote, nastupiće na jednoj od najvećih bina ikada postavljenoj u Kombank Areni, dimenzija 19×17 metara.
Andreu Bočelija s razlogom nazivaju legendom novog milenijuma poput Karuza (Caruso), Del Monaka (Del Monaco), Korelija (Corelli). Od trenutka kada se pojavio na festivalu u San Remu 1994. godine počeo je njegov vrtoglavi uspeh. „Mislim da odluku da postanete pevač ne donosite sami, već o tome odlučuje reakcija publike oko vas.“ – rekao je Bočeli o svom talentu, čiji sjaj ne prestaje da bledi u već osamnaest godina dugoj karijeri. Njegov glas, snažan i pun, melanholičan i svetao, u stanju je da se lako transformiše, što se vidi iz raznovrsnog repertoara – od belkanta do verizma, od duhovnog repertoara do popularnih balada.
Melodija pesme „Con te Partiro“ koju je Bočeli snimio 1996. (kao i kasniji duet sa Sarom Brajtman (Sarah Brigthman) pod nazivom „Time to say Goodbye“) slušala se širom sveta. O fenomenu umetnika koji je albumom „Romanza“ napravio pravu eksploziju i srušio sve rekorde prodaje pričali su svi.
Bočeli je objavio preko 30 albuma sa izvođenjima operskih dela kao i pop balada koji su rasprodati u 75 miliona primeraka širom sveta. Nastupao je na najpoznatijim scenama pod dirigentskim palicama čuvenih dirigenata kao što su Zubin Mehta, Seidji Ozava (Seiji Ozawa), Valeri Gergiev (Valery Gergiev), Lorin Maazel, a njegovi mentori na početku karijere bili su Pavaroti i Zucherro.
Ulaznice za koncert ovog slavnog italijanskog tenora u prodaji su po cenama od: 4500, 5500, 5900, 6500, 7900, 8900, 9500, 15000 i 20000 dinara na svim ovlašćenim prodajnim mestima CS Eventim kao i na blagajnama: KOMBANK Arena, Bilet centar Beograd, Doma omladine i UŠĆE Shopping centar. Online prodaja i rezervacije ulaznica na www.kombankarena.com, www.eventim.rs.

Povezana vest:  Edo Maajka u MTV Express-u