Anđeoski glasovi 

harlem-gospel-choir-769293Svetski poznati Harlem Gospel Choir je najpoznatije gospel hor u Americi i jedan od najeminentnijih gospel horova širom sveta. Članovi hora putuje svetom, deleći svoju radost vere kroz muziku i prikupljaju sredstava za pomoć deci. Harlem Gospel Choir je 1986. godine osnovao Allan Baily, inspirisan svečanošću u čast Martina Lutera Kinga Jr. održanoj u legendarnom Cotton Club-u u Harlemu. Hor okuplja najbolje pevače i muzičare iz crkvi njujorškog kvarta Harlem. Veliki deo aktivnosti Harlem Gospel Choir vezan je za razne humanitarne akcije, zbog čega su dobitnici mnogih nagrada i priznanja. Svetsku slavu su stekli putem pesme „Angels of Harlem“ grupe U2, ovekovelenoj u koncertnom filmu „Rattle and Hum“. Sarađivali su sa mnogim dobro poznatim imenima savremene muzičke scene kao što su B.B. King, Diana Ross, Jimmy Cliff, Dixie Hummingbirds, Harry Belafonte, Jon Hendricks, Jessica Simpson, Gorillaz, Lisa Marie Presley i mnogi drugi.
Harlem Gospel Choir je podelio svoju poruku ljubavi, mira i harmonije s hiljadama ljudi raznih naroda, porekla i kultura. Hor se trudi da svet postane mirno mesto sa više ljubavi, pa kroz svoju muziku i dinamične predstave stvara bolje razumevanje Afričko-američke kulture i pokušava ljudima da probliži inspirativnu muziku, gospel koja je tradicionalna u „crnim“ crkvama. Njihova zanosna muzika, puna prepoznatljivog ritma, strasti i melodije oličena je kroz širom sveta popularne gospel standarde kao što su „O Happy Day“, „When the Saints Are Going Marching In“, „Joshua Fit the Battle of Jerico“, ili novije pesme koje postaju savremeni klasici kao što je „I Believe I Can Fly“ ili „Celebration“. Gospel kao posebna vrsta duhovne vokalne muzike razvila se na tradiciji crkvenog pevanja u Severnoj Americi, posebno na jugu SAD i sredinama sa crnačkom populacijom.
Obama--Harlem-Gospel-ChoirGospel pesama koje izvodi ovaj hor dotaći će dubine vaših duša i podignuti vaš duh na anđeoske visine. Pevačko umeće hora slušali su mnogobrojni poznati ljudi, a među njima treba istaći predsednika Obamu, Nelsona Mendelu, papu Jovana Pavla II, Paula McCartneya, a zahvaljujući promoterskoj kući MULTIMEDIA CONCERTS i Beograđani, ali i svi drugi koji dođu 2. decembra u 21 čas u Sava centar moži će da uživaju u anđeoskim glasovima hora Harlem Gospel Choir.

Povezana vest:  SUPER SOUL WEEKEND @ LEILA