Superhiks u MTV Expressu

superhinksOve srede regionalnoj publici u emisiji MTV Express predstaviće se makedosnki sastav Superhiks. 
Bend koji je ove godine bio u trci za najboljeg regionalnog MTV izvođača u ekskluzivnom izvođenju pesama u potpuno drugačijim aranžmanima, samo nakanalu MTV! 
Superhiks su klasifikovani kao ska-punk bend sa primesama reggae, latino i balkanske etno muzike. Oni su sedmočlana grupa iz Skopja (Makedonija) sa kojom publika već 13 godina pleše skank.
Ranih 90-ih godina bend su osnovala tri srednjoškolska prijatelja Petar Mladenovski, Boris Minov i Zoran Žežov. Danas bend čini tročlana duvačka sekcija – trombon, truba i flugelhorn i majstorski perkusionista
Goce Naumov – Indijanac. Superhiks su već delili pozornicu sa najpoznatijim svetskim izvođačima: Manu Chao and Radio Bemba, Fun Lovin Criminals, Fishbone, Tito and Tarantula, Henry Rollins, H-Block, Rico Rodriguez i mnogim drugima. 
Debitantski album „Čekaj be vikam.“ izdala je diskografska kuća Lithium Records 2000. godine, a podržale su ga sve radio i TV stanice u Makedoniji. Album je dobio mnogobrojna domaća i međunarodna priznanja kritike za posebnost zvuka i socijalnu osvešćenost. Video spot za njihov treći singl „Rade“ emitovao se na MTV Francuska i MTV Izrael kao i na drugim evropskim TV stanicama. 
Četiri singla sa albuma Trumano nastavila su uspeh albuma Rade i zauzela sve radio i TV top liste u Makedoniji i na Balkanu. Album je propraćen velikom turnejom po Makedoniji i Evropi tokom 2004. godine. Turneja se završila spektakularnim trosatnim finalom u Skoplju pred više od 5.000 posetilaca. 
2006. godine Superhiks objavljuju treći (live) album sa svog najvećeg koncerta. Za manje od nedelju dana rasprodato je svih 35.000 primeraka. Tri puta su osvojili nagradu za najbolji makedonski bend (2001, 2002. i 2004), a za koncert u Skopju dobili su nagradu za najbolji rock koncert 2004. godine
u Makedoniji. Bilo da je reč o njihovom klasičnom rock zvuku ili adrenalinskom balkonskom instrumentalu sa duvačkim instrumenitma, Superhiks uvek pokrenu masu na ples. Prepustite se njihovoj muzici . . .

Povezana vest:  Koncert Irene Blagojević 15. aprila u Velikoj Sali Doma omladine