NA DANAŠNJI DAN, 25. novembar

1944 – Prvi bejzbol komesar Kenesaw Mountain Landis umire od srčanog udara u 78. godini. Na tom položaju bio je 24 godine.
1948 – Košarkaš Philadelphia Warriorsa, Howie Dallmar izjednačava svoje NBA rekord nakon što je promašio svih 15 slobodnih bacanja u utakmici protiv Washington Capitolsa. 
1953 – Mađarska za koju su igrali legendarni igrači poput Puškaša, Kočiša i Hidegkutija ponizila je Engleska sa 6-3, na Wembleyu pred 100.000 gledalaca, na utakmicu koja će ostati upisana u istoriju kao „Utakmica veka“, iako je bila reč samo o prijateljskoj utakmici. To je bila prva utakmica koja se prenosila u 14 zemalja, a poslednja za Alf Ramsey. Zanimljiva je činjenica da je Cntralni komitet partije šest meseci odbijao da se utakmica odigra, plašeći se poniženja jer su Englezi bili nepobedivi na domaćem terenu, bez obzira na pritisak predsednika fudbalske asocijacije Sandor Barcsa. 
1961 – Bob Cousy, igrač Boston Celticsa postiže svoj 15.000 koš u NBA-u. Samo je Dolph Schayes postigao više. 
1992 – Marco van Basten postaje prvi igrač u istoriji Lige šampiona koji je postigao hat-trick, postigavši sva četiri gola za njegov tim AC Milan na domaćem terenu u utakmici protiv IFK Göteborg (4-0).
2005 – FIA Svetski reli šampion iz 2001. Godine, Richard Burns umire od oblik tumora mozga u 34. godini života. U 1993 se pridružio Subaru reli timu za britanski šampionat, a kolega mu je bio Alistair McRae. Burns je osvojio 4 relija i postao najmlađi britanski prvak te godine. 25. novembra 2001, on je postao prvi Englez koji je osvojio Svetsko prvenstvo u reliju. Također je vozio i Mitsubishi i Peugeot. 

Povezana vest:  Na današnji dan - 3. oktobar