Poznate ličnosti su redovno gostovale u jednoj od najpopularnijih humorističkih serija svih vremena, a u nastavku izdvajamo neka od gostovanja koja prate najzabavnije anegdote. Možete da se podsetite svih zvezda koje su se pojavile u ovom hit sitkomu od 15. aprila, kada svih deset sezona „Prijatelja“ dolaze na HBO GO.

1. ROBIN VILIJAMS I BILI KRISTAL (3. SEZONA)

Scena: Prijatelji kao i obično sede u Central Perk kafiću i Monika taman započinje priču, kada se dva neobična muškarca (Vilijams i Kristal) uguraju pored njih na kauč. Vilijams tužno priča o tome kako misli da ga žena vara, i to sa svojim ginekologom. Monika odustaje od svoje priče, shvativši da je zanimljivije slušati razgovor neznanaca. Ima pravo, jer se za nekoliko trenutaka ispostavlja da je lik kojeg igra Kristal upravo taj sa kojim žena vara Vilijamsovog lika, tako da ovaj dramatično napušta kafić.

Anegdota: Vilijams i Kristal su bili dobri prijatelji, a u to vreme su radili zajedno na filmu čije snimanje se odvijalo u istom studiju kao i serija. Dvojica komičara zalutala su na set „Prijatelja“, gde su ih scenaristi ubedili da snime kratku gostujuću scenu. Scena je bila u celosti improvizovana, snimljena tog istog dana.

Povezana vest:  Kanal N1 počinje emitovanje najkasnije do 15. oktobra

2. FREDI PRINC DŽUNIOR (9. SEZONA)

Scena: Ros ne može da prihvati da tradicionalno ženski posao bebisiterke obavlja muškarac, pa uporno želi da se reši bebisitera Sendija, koliko god da je savršen za tu poziciju. Sendi prihvata odluku, ali pre odlaska  pomogne Rosu da otkrije zašto je pružao otpor.

Anegdota: Prvobitno je planirano da Tom Henks igra bebisitera, ali je morao da odustane zbog produženog snimanja. Tada je agent javio Frediju Princu Džunioru da postoji prilika da gostuje u epizodi „Prijatelja“, uz to da je snimanje već sledećeg dana. To je malo poljuljalo glumca, ali nije dozvolio sebi da paniči. Ne samo da je naučio tekst, već je savladao sviranje pesme na flauti bez ikakvog prethodnog iskustva sa takvim instrumentima.

3. BRUS VILIS (6. SEZONA)

Scena: Teško je izdvojiti samo jedan trenutak, jer je Vilis bio sjajan u ulozi zabrinutog oca Rosove daleko mlađe devojke Elizabet. On počinje da se zabavlja sa Rejčel i ta veza ga od mrzovoljnog čoveka pretvara u plačljivca. Najpoznatija scena je možda ipak ona gde Pol, kojeg igra Vilis, pokušava da dokaže svoju muževnost režanjem i pokazivanjem bicepsa pred ogledalom, čemu svedoči Ros sakriven ispod kreveta.

Povezana vest:  DVOR 2011, Ukraden tron, Bebi Dol u “ratu”

Anegdota: Postoji priča da su Metju Peri, koji igra Čendlera u seriji, i Brus Vilis napravili opkladu tokom snimanja filma „Ubica mekog srca“. Vilis je navodno izgubio i nakon toga prihvatio ulogu Pola, koja mu je donela Emi nagradu. Honorar od ovog gostovanja donirao je u dobrotvone svrhe.

4. ČARLI ŠIN (2. SEZONA)

Scena: Fibi se viđa sa mornarom Rajanom, koji konačno stiže na obalu. Njih dvoje jedva čekaju da ponovo budu zajedno, ali ona iznenada dobija boginje. Ipak, ni to ga ne sprečava da je poljubi, što ispunjava njihov dugo iščekivani romantični vikend češanjem.

Anegdota: Čarli Šin nije navikao da snima pred publikom u studiju i imao je tremu, tako da su autori serije rekli publici koja je sedela u studiju da im je potrebna tehnička pauza, tokom koje je glumca ohrabrio njegov brat Emilio Estevez. Nakon toga je Šin uživao u snimanju i zapamtio rad na seriji kao odlično iskustvo.

Povezana vest:  Voditelji RTS-a Jovana Janković i Srđan Predojević prešli na Pink

5. DENI DEVITO (10. SEZONA)

Scena: Monika i Rejčel organizuju devojačko veče za Fibi, za koje se ispostavlja da je mirnije od očekivanog. Mlada ne može da zamisli žurku bez stripera, tako da njene prijateljice pokušavaju da ga pronađu. Ipak, u poslednjem trenutku nemaju veliki izbor, pa se na žurci pojavljuje punački sredovečni muškarac kojeg igra Devito.

Anegdota: Dženifer Aniston, koja igra Rejčel, u to vreme je bila komšinica Denija Devita. Pitala ga je da li želi da gostuje u seriji, a on je oduševljeno prihvatio i kasnije rekao da je bio spreman da skine još više odeće, ali su autori serije smatrali da je scena već dovoljno moćna.

U ovoj kultnoj seriji se tokom godina pojavilo još mnogo velikih glumačkih zvezda, među kojima su i Bred Pit, Ris Viderspun, Suzan Sarandon, Džordž Kluni, Pol Rad, Šon Pen, Ben Stiler, Vinona Rajder i Džulija Roberts. Svih 236 epizoda serije biće dostupno od 15. aprila na HBO GO-u.