Pijani učitelj II je nastavak filma Pijani učitelj iz 1978. godine koji je od Džeki Čen stvorio međunarodnu zvezdu.

Radnja filma se odvija početkom 20. veka u Kini.

Vong Fei-Hong (Džeki Čen) je sin uglednog i bogatog lekara. Dok se zajedno sa svojim ocem Vong Kei-iingom i slugom Tsoom ukrcava u prepun voz nakon kupovine začinskog bilja. Vong Fei-Hong (Džeki Čen) nesvesno je uhvaćen u bici između krijumčara koji žele ukrasti drevne kineske predmete i lojalista koji su odlučni da spasu komade od napuštanja zemlje. Posle razmene udaraca, slučajno zamenjuju sanduke oko kojih su se borili. Vong završava sa carskim pečatom. To dovodi do otkrića da se mnoge starine švercuju iz zemlje. Fei-Hong je specijalista za „pijani boks“ (koristi  kako bi „telo postalo opuštenije, a bol smanjio“) i koristi svoju borbenu veštinu da bi se borio protiv negativaca.

Povezana vest:  DISCOVERY NETWORKS INTERNATIONAL EMITUJE DETALJNI JEDNOČASOVNI SPECIJAL - Let 370: Nestanak malezijskog aviona

Časopis Time je 2005. godine “Pijanog učitelja II” proglasio jednim od 100 najboljih filmova svih vremena. Britanski institut za film (BFI) je 2015. godine izabrao Pijanog majstora II za jedan od 10 najboljih akcionih filmova svih vremena.

REDITELJ: Lau Kar-Leung (Lau Kar-Leung)

GLUMCI: Jackie Chan (Džeki Čen), Lung Ti (Lung Ti), Anita Mui (Anita Mui), Ho-Sung Pak (Ho-Sang Pak).

Povezana vest:  Pickbox istovremeno za celu porodicu

ŽANR: Akcija, komedija

TRAJANJE: 102 minut

GODINA: 1994.

Za više informacija posetite AMC website ili AMC Facebook stranicu.