Jedanaesti međunarodni Festival drama i serija FEDIS biće održan od 5. do 7. oktobra 2021. godine u Domu omladine, saopšteno je danas na konferenciji za štampu čelnih ljudi ove manifestacije.

– Televizijske sezone 2020/21 na domaćim televizijskim kanalima prikazane su, rekordne, 34 TV serije. Najviše premijerno prikazanih serija imala je televizija Superstar 15, sledi RTS sa sedam, Prva TV sa šest, Nova S imala je tri serije, Pink dve, a nova K1 jednu premijerno prikazanu TV seriju. Sve te serije razlikuju se po kvalitetu, sadržaju, žanru… i iz tog razloga neophodno je da predstojeći 11. međunarodni Festival TV drama i serija FEDIS, ima instituciju Selektora festivala, a to će ove godine biti dramaturg, reditelj i TV kritičar Božidar Zečević – rekao je direktor FEDIS festivala Nenad Milenković.

Povezana vest:  Premijera serije “Čudni oblici zavisnosti“ na kanalu TLC

Na konferenciji za štampu govorili su i predsednik Organizacionog saveta FEDIS festivala profesor Feti Dautović, kreativni producent Dejan Dabić, a najavljen je bogat prateći program, kao što je obeležavanje 40. godina od TV serije Vruć vetar, bindžovanje jedne hrvatske TV serije, ekluzivna premijera dve epizode TV serije koju ćemo gledati na jesen, ali i gostovanje austrijske državne ORF televizije i predstavljanje njihove TV produkcije, TV drame i aktera.

Povezana vest:  Džim Keri u seriji “Šaljivdžija” od septembra na HBO GO-u

Festival drama i serija FEDIS, jedina je manifestacija koja vrednuje i afirmiše TV serije na prostoru jugoistočne Evrope i deo je zvaničnog Programa Doma omladine Beograda.

PHOTO:  Igor Marinković