Vasa Nestorović drugi na takmičenju Najbolji maneken sveta

 

vasa_nestorovic_drug_sdesnaSrpski maneken Vasa Nestorović osvojio je drugo mesto na takmičenju Najbolji maneken sveta 2009. koje je održano u Nacionalnoj palati kulture u Sofiji, Bugarska. Ovo međunarodno takmičenje u kome je učestvovalo 125 manekena iz 77 zemalja, uživo su prenosile NOVA TV Bugarska, kao i preko 20 TV kanala širom sveta.

Vasa Nestorović ima višegodišnju internacionalnu karijeru. Uspešno je učestvovao u mnogim međunarodnim kampanjama, snimio je veliki broj naslovnih strana, kao i video spotova sa popularnim estradnim zvezdama. Takođe, pojavio se kao glavni protagonista u više internacionalnih visokobudžetnih reklama, uključujući Cola Turca. Snimio je veliki broj video spotova, kao što su uvodni video klip za predstavljanje Crne Gore na Pesmi Evrovizije 2009, kao i reklamni poster nadaleko čuvene diskoteke Pacha na Ibici, proteklog leta.

Povezana vest:  Počinje NESQUIK HOTWEELS MINI - RELI za decu u Ušće šoping centru

Vasa Nestorović bio je, od početka takmičenja, jedan od favorita. Osvojivši drugo mesto obezbedio je Srbiji najviši plasman do sada, na jednom ovakvom takmičenju.

Na ovom međunarodnom takmičenju, koje je održano po 22. put, dvadesetjednogodišnji student iz Istambula Erkan Meric i dvadestdvogodišnja Aiša Dicko iz Malija proglašeni su za pobednike, Titule najboljih foto modela osvojili su takmičar iz Monaka i predstavnica Bugarske.

Povezana vest:  "Pelisterka" poslala 225.000 litara flaširane vode kao pomoć ugroženima u Srbiji

7. decembra u okviru izbora za najboljeg manekena sveta 2009. organizovana je i humanitarna svečanost. Deo prikupljenih sredstava koji je obezbeđen od reklama – najava za gala svečanost i prodatih karata biće doniran asocijaciji Lice sveta koja pomaže deci ometoj u razvoju i njihovoj socijalnoj inkluziji, kako je najavila gospođa Maria Boneva, predsednica ove asocijacije.