UŠĆE najlepših želja u znaku humanosti i ekologije 

usce_logoU okviru manifestacije „UŠĆE najlepših želja“ u četvrtak 17. decembra u 18 h, počinje akcija „Deca deci“ u kojoj će kićenjem jelki deca novobeogradskih vrtića pokazati svoju kreativnost, humanost i svest o potrebi zaštite životne sredine.
Uz centralnu jelku koja već dve nedelje krasi glavni hol UŠĆE Shopping Centra, biće postavljene dve druge jelke koje će kreativni mališani kititi ukrasima od recikliranih materijala koje su sami napravili. Te jelke će u ponedeljak deca iz novobeogradskih vrtića pokloniti svojim drugarima iz ustanova namenjenih deci sa posebnim potrebama – vrtiću „Venčić“ i ustanovi u Šekspirovoj.
Deca će ostaviti i svoje želje za Deda Mraza na 7 specijalnih jelki, a biće u prilici da uživaju i na velikom klizališu koje se nalazi ispred šoping centra.
Na Svetog Nikolu, u subota, 19.12, koji je kao Božić Bata bio preteča Deda Mraza, posetioci UŠĆE Shopping Centra biće u prilici da učestvuju u pravljenju ledenih figura i pravih Deda Mrazovih sanki od leda.
Mesec humanosti i radosti „UŠĆE novogodišnjih želja“ ima i ekološku dimenziju kojoj je cilj podizanje svesti o zaštiti životne sredine.
Ukrasi kojima deca novobeogradskih vrtića kite jelke za svoje drugare iz institucija za decu sa posebnim potrebama su napravljeni od materijala koji se lako recikliraju, dok je osvetljenje čitavog objekta, kao i unutrašnja dekoracija UŠĆE Shopping centra, sačinjena od specijalnih led sicajica koje koriste pet puta manje električne energije nego obične.

Povezana vest:  JTI vodi studente na praksu u Ženevu