Sedmi Beogradski festival igre od 9. do 23. aprila 

aja_jungSedmi Beogradski festival igre, u okviru koga će nastupiti baletske kompanije i plesne trupe iz Italije, Belgije, Velike Britanije, Kine, Francuske, Izraela, Portugala, Holandije i Švajcarske, biće održan od 9. do 23. aprila. 
Direktorka festivala Aja Jung rekla je na konferenciji za novinare da će predstave biti izvedene u Sava centru, Beogradskom dramskom pozorištu, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Operi „Madlenianum“, Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, Narodnom pozorištu u Nišu i Narodnom pozorištu u Somboru. 
Prema njenim rečima, festival će 9. aprila u Sava centru otvoriti italijanska trupa „AlterBalletto“e, koja će izvesti plesne predstave „Kao udisaj“ i „Zemlja“ u koreografiji Maura Bigoncetija. 
Trupa „AlterBalletto“ će sledecheg dana nastupiti u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, gde će izvesti predstavu „Certe Notti“, takođe u koreografiji Bigoncetija. 
U Operi „Madlenianum“ će 11. aprila nastupiti Nacionalni balet iz Pekinga, koji će izvesti predstavu „Bahok“ u koreografiji Akrama Kana, koji sarađuje sa zvezdama kao sšto su balerina Silvi Gijem i glumica Žilijet Binoš. 
U okviru beogradskog festivala igre, 13. aprila u Beogradskom dramskom pozorištu trupa „Peeping Tom“ iz Belgije predstaviće se predstavom „Ulica Vanderbranden 32“ u koreografiji Gabrijele Karizo i Franka Čartijera. 
Izraelska plesna trupa „Kibutz“ izvešće 15. aprila u Sava centru, predstavu „Kef-Kafim“ u koreografiji Ramia Beera, a ta trupa će 16. decembra izvesti istu predstavu u Narodnom pozorištu u Somboru. 
Na Beogradskom festivalu igre 17. aprila u Operi „Madlenianum“ nastupiće plesna kompanija „Bianca Li“ iz Pariza, sa predstavom „Vrt uzzivanja“, a sledećeg dana će se u Narodnom pozorištu u Nišu predstaviti trupa „Paolo Ribiero“ iz Lisabona sa predstavom „Majorka“. 
Trupa „Jasmin Vardimon“ iz Londona izvešće plesnu predstavu „Justicija“ 19. aprila u Sava centru, a 21. aprila u jugoslovenskom dramskom pozorištu će se predstaviti trupa „Emio Greco“ Iz Amsterdama. 
Sedmi Beogradski festival igre biće zatvoren 23. aprila nastupom u Sava centru Baleta Ženeve, koji će izvesti predstave „Para-dice“ u koreografiji Sabura Tessivara, „Prema želji“ koreografa Andonisa Fonijadakisa i „Daleko“ Sidija Larbija Čerkauija. 

Povezana vest:  Verila se Amerika Ferera