ALPHA BANK MASTERCARD – PODRŠKA NACIONALNOM PROGRAMU „SRBIJA PROTIV RAKA“
SlikaIako je ponuda kartičarskih proizvoda Alpha Bank raznovrsna i odgovara različitim potrebama klijenata, kartica koja se od nedavno izdvaja iz ponude ove banke jeste jedinstvena MasterCard kreditna kartica. Reč je o kartici nastaloj u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije kroz podršku Nacionalnom programu „Srbija protiv raka”. Osmišljena je tako da prilikom svake obavljene transakcije, ova banka izdvaja deo svojih sredstava i usmerava ga u fond Nacionalnog programa za prevenciju raka dojke. Na taj način, Alpha Bank podržava i pomaže borbu protiv malignih bolesti u Srbiji, dok su korisnici MasterCard kreditne kartice, bez uloženih dodatnih troškova i napora, aktivni donatori u ovoj humanoj akciji.
-Zabrinjavajući statistički podatak da svaka dvanaesta žena u Srbiji oboli od raka dojke, kao i ohrabrujuća činjenica da je rak dojke izlečiv ukoliko se otkrije na vreme, naveo je Alpha Bank da podrži i pomogne borbu protiv malignih bolesti u Srbiji. – objasnio je predsednik Izvršnog odbora Alpha Bank Srbija, g. Georgios Papanastasiou. Sa druge strane, banka je u ovu akciju uključila i korisnike ove MasterCard kreditne kartice koji, bez uloženih dodatnih troškova i napora, postaju aktivni donatori u jednoj humanoj akciji.
Uz sve prednosti korišćenja, kao što su mogućnost podizanja novca na bankomatima 24 sata dnevno 365 dana u godini, mogućnost plaćanja robe i usluga u zemlji i inostranstvu i plaćanje putem Interneta, kada se sagledaju uslovi za njeno dobijanje i korišćenje, takođe se može reći da ova kartica spada u nakonkurentnije na tržištu. Naime, osim što se njenim korisnicima odobrava limit potrošnje koji može iznositi do 700.000 dinara, oni uz nju plaćaju izuzetno povoljnu nominalnu kamatnu stopu za kupovinu od 1,65% mesečno, dok prilikom podizanja gotovine ova stopa iznosi 2,00% mesečno. Svi koji podnesu zahtev za MasterCard karticu do 31. januara 2010. godine, uživaće u dodatnim pogodnostima – besplatnoj članarini za prvu godinu korišćenja kartice i Hvala poklon paketu.
Takođe, MasterCard kreditna kartica Alpha Bank svakom svom korisniku obezbeđuje neprocenjiv osećaj da pomaže jednom humanom društvenom cilju, a način da se to osećanje priušti je više nego jednostavan. Kao što je već objašnjeno, prilikom svake transakcije obavljene ovom kreditnom karticom, banka izdvaja isključivo deo svojih sredstava i usmerava ga u fond navedenog Nacionalnog programa.
Povezana vest:  Foodland donira pet tona hrane za ugrožene u poplavama