Sberbank Srbija je uz nesebičnu pomoć svojih klijenata, sakupila u prethodnih godinu dana 1.005.076 dinara namenjenih našoj akciji ,,I ja se borim za izgradnju dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Projekat prikupljanja sredstava nastaviće se i narednih godinu dana.

Na svim blagajnama u svim ekspoziturama Sberbank Srbija u 21 gradu 17. avgusta 2016. godine postavljene su kutije u koje klijenti mogu da ubacuju novac. Memorandumom o saradnji između ove dve institucije previđena je dvogodišnja saradnja koja će trajati do avgusta 2018. godine do kada je predviđeno da će dečije hemato-onkološko odeljenje biti završeno.

Povezana vest:  Kompanija Avon kreira najveću globalnu galeriju priča ,,Moja priča je važna"

,,Izuzetno nam je drago što smo čitavu našu mrežu ekspozitura uposlili za jedan ovako plemenit cilj. Svakako bez dobre volje i prepoznavanja značaja akcije od strane naših klijenata ne bi se sakupila ovako značajna svota novca“, izjavila je Marijana Vasilescu, predsednica Izvršnog odbora Sberbank Srbija i dodala: ,,Nastavljamo dalje u želji da dečije hemato-onkološko odeljenje bude završeno u predviđenom roku i mališani kojima je to preko potrebno dobiju bolje, savremene uslove za lečenje.“

„Ovo je sjajan primer kako svako može da pomogne – od pojedinca do velike kompanije, a najbolje je kada se se mreža solidarnosti plete zajednički. Ne postoje male donacije! Naši sugrađani su tokom čitave godine donirali  po malo, onoliko koliko su mogli i evo nas, iskreno zadivljenih rezultatom – za  prvu godišnjicu saradnje sakupilo se preko milion dinara! Zahvaljujemo se svima, pre svih, Sberbanci na divnoj inicijativi i naravno svim našim sugrađanima širom Srbije na pomoći da budemo još bliže cilju koji smo  zacrtali, a to je završetak izgradnje novog hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Ovakvi pozitivni primeri korporativne društvene odgovornosti pomažu celom našem društvu da raste, da napreduje, da razvija svoje filantropske i sve druge etičke kapacitete“, poručuje Joland Korora, majka lečenog deteta i predsednica Upravnog odbora NURDOR.

Povezana vest:  MIKSER POZIVA NA UČEŠĆE U PRODAJNOJ MANIFESTACIJI: MIKSER VINTAGE MARKET

Projekat prikupljanja sredstva za izgradnju dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu predstavlja nastavak saradnje Sberbank Srbija i Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR, koja je započeta u aprilu prošle godine kada je više 170 zaposlenih ove banke učestvovalo na 29. Beogradskom maratonu. Novčana sredstva, prikupljena tom prilikom, Sberbank Srbija donirala je za izgradnju novog dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Povezana vest:  Poznati muškarci dele ruže za Dan žena u Stadionu