Sberbank Srbija je uz nesebičnu pomoć svojih klijenata, sakupila u prethodnih godinu dana 1.005.076 dinara namenjenih našoj akciji ,,I ja se borim za izgradnju dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Projekat prikupljanja sredstava nastaviće se i narednih godinu dana.

Na svim blagajnama u svim ekspoziturama Sberbank Srbija u 21 gradu 17. avgusta 2016. godine postavljene su kutije u koje klijenti mogu da ubacuju novac. Memorandumom o saradnji između ove dve institucije previđena je dvogodišnja saradnja koja će trajati do avgusta 2018. godine do kada je predviđeno da će dečije hemato-onkološko odeljenje biti završeno.

Povezana vest:  Slobodno jedite slatko ako vam odgovara

,,Izuzetno nam je drago što smo čitavu našu mrežu ekspozitura uposlili za jedan ovako plemenit cilj. Svakako bez dobre volje i prepoznavanja značaja akcije od strane naših klijenata ne bi se sakupila ovako značajna svota novca“, izjavila je Marijana Vasilescu, predsednica Izvršnog odbora Sberbank Srbija i dodala: ,,Nastavljamo dalje u želji da dečije hemato-onkološko odeljenje bude završeno u predviđenom roku i mališani kojima je to preko potrebno dobiju bolje, savremene uslove za lečenje.“

„Ovo je sjajan primer kako svako može da pomogne – od pojedinca do velike kompanije, a najbolje je kada se se mreža solidarnosti plete zajednički. Ne postoje male donacije! Naši sugrađani su tokom čitave godine donirali  po malo, onoliko koliko su mogli i evo nas, iskreno zadivljenih rezultatom – za  prvu godišnjicu saradnje sakupilo se preko milion dinara! Zahvaljujemo se svima, pre svih, Sberbanci na divnoj inicijativi i naravno svim našim sugrađanima širom Srbije na pomoći da budemo još bliže cilju koji smo  zacrtali, a to je završetak izgradnje novog hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Ovakvi pozitivni primeri korporativne društvene odgovornosti pomažu celom našem društvu da raste, da napreduje, da razvija svoje filantropske i sve druge etičke kapacitete“, poručuje Joland Korora, majka lečenog deteta i predsednica Upravnog odbora NURDOR.

Povezana vest:  Letnja prodajna izložba "BeoKreativnost" u velikoj galeriji Kc Grad od 30. Jula do 30. avgusta

Projekat prikupljanja sredstva za izgradnju dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu predstavlja nastavak saradnje Sberbank Srbija i Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR, koja je započeta u aprilu prošle godine kada je više 170 zaposlenih ove banke učestvovalo na 29. Beogradskom maratonu. Novčana sredstva, prikupljena tom prilikom, Sberbank Srbija donirala je za izgradnju novog dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Povezana vest:  Džulijana Margulis novo lice L'Oreala