TV serija „Kralj Aleksandar Karađorđević“

Djokovic“Medijala Aleksandar production“ uz podršku i zajedničku produkciju sa RTS-om započela je pripreme za realizaciju serije Kralj Aleksandar Karađorđević (1888-1934). Ova značajna istorijska ličnost zapostavljena je u projektima posle II Svetskog rata, neopravdano, jer po Evropskim merilima i znanim istoričarima Kralj Aleksandar Karađorđević upoređivan je sa Napoleonom, Petrom Velikim… Televizijska serija sadrži 10 (deset) satnih nastavaka sa budžetom od 2.779.000,00 EUR. U seriji igra pedesetak glumaca kao i gosti iz Francuske, Rumunije, Bugarske, Rusije, Nemačke i Italije, a glavnu ulogu, Kralja Aleksandra Karađorđevića igra Novak Đoković.
„Prvu ruku” scenarija za TV seriju napisali su Milan Lane Gutović, prof. Dragan Simeunović, reditelj Stojan Stojčić, istoričar filma Stevan Jovičić uz konsultaciju broja saradika sa katedre za istoriju beogradskog univerziteta. U autorsku ekipu pozvani su Milovan Vitezović i Vuk Drašković.
Ova televizijska serija ima za zadatak da kroz život Njegovog Veličanstva Kralja Aleksandra Karađorđevića pokaže gledaocu koji su događaji učinili mogućim sve ono što nam se svima dogodilo. Možda će ovaj projekat abolirati neke ličnosti koje su do sada važili za negativne, a predstaviti pozitivce u svetlu u kome nismo do sada mogli da ih vidimo. Ova TV serija koja se realizuje bez ulagivanja i osuda, bavi se istinom, istorijskim podacima i intuicijom autora i reditelja posebno. Pretpostavke i zaključke ostavićemo gledaocima. Ova serija će takođe paralelno prikazivati i političko stanje kroz sve evropske države između Prvog i Drugog Svetskog rata i njihov uticaj na Jugoslaviju i sam atentat na Kralja Aleksandra Karađorđevića.

Povezana vest:  Novi Zeland pušta u promet i novac sa likovima iz "Hobita"