Raspisan konkurs za nagradu Desimir Tošić 

Izdavačka kucća „Službeni glasnik“ raspisala je konkurs „Desimir Tošić“ za najbolju knjigu iz oblasti publicistike i najbolju kolumnu, feljton ili seriju tekstova u 2009. godini. 
U saopštenju se navodi da na konkursu mogu da učestvuju dela čija je tema od značaja za politički, kulturni, privredni i sveukupni društveni život Srbije. 
-Delo koje se prijavljuje na konkurs treba da izražava ličan i nezavisan stav autora, upečatljiv i bez ideološke i druge ostrašćenosti i isključivosti i da doprinosi razvoju demokratskog javnog mnjenja u zemlji – piše u saopštenju. 
Za nagradu mogu da konkurisati pojedinac ili grupa za zajedničko delo, objavljeno prvi put u periodu od 1. januara do 31. decembra 2009. godine. 
Publicistički radovi u širem smislu, odnosno monografije, memoari, istorijski romani i slično ne mogu konkurisati za nagradu. 
O dobitnicima nagrade odlučivaće žiri koji čine Dragoljub Marković, Mladen Lazić i Dušan Pavlović, a imena dobitnika nagrade biće objavljena na svečanosti 19. februara 2010. godine. 
Nagrada za najbolju knjigu u oblasti publicistike je 240.000 dinara, a za najbolju kolumnu, feljton ili seriju tekstova u štampanim ili elektronskim medijima nagradu čini štampanje knjige u izdanju Službenog glasnika. 

Povezana vest:  Još jedna društvena kampanja Beer Festa