Novogodišnji program Radiotelevizije Srbije 

RTS_LOGORadiotelevizija Srbije najavljuje raznovrstan novogodišnji program, koji uključuje i snimke ovogodišnjih koncerata Bajage i Instruktora, Ivana Bosiljčića, Severine, Miroslava Ilića i Bore Dugića u Beogradu. 
Kako je saopštio javni servis, ovi koncerti, izvedeni u Beogradskoj areni, Sava centru i Domu sindikata, snimljeni su uz pomoć najsavremenije HD tehnologije. 
RTS je naveo da će novogodišnji program „obilovati zabavnim filmskim, serijskim, edukativnim, muzičkim i sportskim sadržajima“, i da gledaoce očekuju „premijerne epizode najgledanijih RTS-ovih serija, kao i televizijske premijere domaćih i stranih filmova.“ 
Gledaoce, nakon novogodišnjeg „Jutarnjeg programa“ očekuje trosatno izdanje „Žikine šarenice“ sa zvezdama narodne muzike, a za ljubitelje zabavne muzike pripremljen je šou-program Ivane Jordan, pevačice mlađe generacije koja je nedavno za PGP-RTS objavila album „Tango među zvezdama“. 
Gosti voditeljke Vesne Dedić u novogodišnjem izdanju emisije „Balkanskom ulicom“ biće glumci Svetlana Bojković, Seka Sabljić, Dragan Gagi Jovanović, Radoš Bajić, grupa ,Legende“, advokat Toma Fila, pevači Sergej Ćetković i Jelena Tomašević, spisateljica Mirjana Bobić Mojsilović i drugi. 
Uoči dočeka Nove godine biće priređeno i „veliko finale superfinala“ kviza „Slagalica“ koje će okupiti osam najboljih takmičara u istoriji tog kviza. Na Prvom programu RTS-a gledaoci će moći da prate i „Novogodišnji bingo“ 
U novogodišnjem izdanju emisije „Sasvim prirodno“, voditelj Jovan Memedović se uputio na Severni pol, a u specijalnom sportskom pregledu „Kroz godinu“ biće sagledana sva dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni. 
Redakcija Digitalnog programa RTS za novogodiđnje praznike planirala je emitovanje koncerta „Geršvinova noć“ koji uključuje simfonijski orkestar i džez trio pod dirigentskom palicom Seiđi Ozave. Biće emitovani i snimci koncerta Luisa Armstronga „Pesma o ljubavi“ na kojem su nastupili i Di Di Bridžvoter i Miša Majski. Najavljen je i koncert Berlinske filharmonije „Poziv na ples“. 
Prvog dana 2010. godine, Digitalni program će direktno iz Beča sa stereo tonom prenositi Novogodišnji koncert iz Beča. 

Povezana vest:  Tradicionalna proslava Dana Čelareva