Beogradski doček Nove 2010. godine – «Vrata su otvorena»

Vrata-su-otvorena1Veliki gradski doček Nove godine u Beogradu postao je tradicionalna gradska manifestacija, koja se u kontinuitetu održava svake godine od početka novog milenijuma, ima opštenarodni karakter i zato je izrazito važna za naš glavni grad. 
Imajući u vidu izuzetne događaje koji prethode samom dočeku Nove godine, a to su olakšice u pogledu viznog režima sa zemljama Evropske unije i stavljanje naše zemlje na «beli Šengen», Odbor za proslavu dočeka Nove godine uspeo je da obezbedi izuzetne muzičke izvođače, koji će nam uveličati ulazak u predstojeću, posebno značajnu godinu. 
U skladu sa time je i slogan novogodišnje proslave «Vrata su otvorena».
Sa druge strane, u skladu sa makroekonomskom situacijom moralo se voditi računa i o gradskom budžetu, tako da će nastup izvođača u potpunosti biti podržan od strane prijatelja-sponzora Nove godine, a najveći je i ove godine «Telekom Srbija».
Jedan od najpoznatijih naših pevača u svetu, čiji uspeh 2004. godine na Eurosongu je označio i naš veliki povratak na muzičku pozornicu Evrope, Željko Joksimović, biće posebna atrakcija Velikog novogodišnjeg koncerta. Ceo prvi tiraž njegovog novog albuma «LJubavi», u retro fazonu osamdesetih godina, već je rasprodat, što uz stare i nezaboravne hitove «Lane moje» i «Idu dani» iz kultne serije »Ranjeni orao», obećava veliki broj poštovalaca Željkove muzike ispred Doma Narodne skupštine na prelazu iz stare u novu godinu.
Pravo novogodišnje raspoloženje svakako će napraviti grupa «S.A.R.S.» koja se svojim hitom «Buđav lebac» za kratko vreme iz gotovo potpune anonimnosti vinula među najpopularnije domaće bendove. Širenje kulta grupe preko interneta, i internim informacijama «od uva do uva», ušlo je u drugu fazu kada je Nađa Higl, osvajačica zlatne medalje u Rimu, obnarodovala javnosti da je tremu pred odlučujuću trku suzbijala pevušeći stihove upravo ove njihove pesme.
Na velikoj bini nastupiće i višestruki umetnik Đorđe David, koji je poslednje decenije obeležio prvenstveno svojim angažmanom u domenu rokenrola. NJegov nastup zajedno sa grupom «Geng», i sa poznatim repertoarom, koji će jednim delom obuhvatati i pesme grupe «Generacija 5» okupiće poklonike nešto tvrđeg zvuka.
Na samom kraju programa nastupiće hip-hop bend «Sanšajn», koji će izvesti svoje prepoznatljive numere sa albuma «Neću da se predam», «Ša bilo» i «Fight the devil». Frontmen benda Bane Bojović, zajedno sa ostalim članovima, sigurno će zadovoljiti nastupom na velikoj bini svoje pasionirane slušaoce.
Programske blokove će povezivati video spotovi, koji će se emitovati na velikom ekranu. Sa njega će nam novogodišnju čestitku uputiti: Radomir Antić, Dušan Ivković, Nađa Higl, Novak Đoković, Milorad Čavić i drugi naši sportisti koji su nam ulepšali prošlu, ali od kojih mnogo očekujemo i u narednoj godini. Sve ovo će biti realizovano u saradnji sa Televizijom Studio B, tradicionalnim prijateljem gradskog dočeka Nove godine. Naravno, i sam program će voditi jedno od najprepoznatljivijih lica gradske televizije – Ivon Jafali.

Povezana vest:  Novi ciklus tribina u Domu omladine Beograda: "SAMO NAM JE BLISKOST POTREBNA"

Na velikoj bini umetnici će nastupati prema sledećoj satnici:

21.00 – 22.00 Đorđe David i «Geng»
22.00 – 23.00 «S.A.R.S.»
23.00 – 1.00 Željko Joksimović
1.00 – 2.00 «Sanšajn»

Beogradski doček Nove godine, čiji je izvršni producent već šestu godinu Belef centar, gradska ustanova kulture, pored samog Novogodišnjeg koncerta obuhvata i dešavanja na Klizalištu «Ledena čarolija», kao i tradicionalnu manifestaciju «Ulica otvorenog srca» 1. januara 2010.godine.

Povezana vest:  Veliko kreativno takmičenje na novom web sajtu Somboleda

Klizalište «Ledena čarolija» na Trgu Nikole Pašića biće središte oko kojeg će se okupljati najmlađi da bi se družili i rekreirali tokom gotovo mesec dana od 28. decembra 2009. do 25. januara 2010. Ulaz na Klizalište površine 800 m2 biće slobodan svakog dana od 10 do 22.00 za one koji ponesu svoje klizaljke, ali će i oni drugi koji dođu bez njih moći da ih iznajme u Iglou pored samog klizališta dešavanja po simboličnoj ceni od 100 dinara. Termini treba da se rezervišu preko telefona 066-193833 . Klizalište neće raditi samo 1. i 7. januara 2010, dok će 31. decembra i 6. januara raditi skraćeno od 10 do 14 časova.
Na Svečanom otvaranju 28.12. od 17 časova nastupiće višestruka prvakinja Srbije u umetničkom klizanju Ksenija Jastšenjski na muziku kompozitora Aleksandra Simića, kao i članovi klizačkog kluba „Helena Pajović“. U muzičkom delu nastupiće perkusionisti i mladi muzičari odseka za džez MŠ „Stanković“. Kao specijalni gost iznenađenja nastupiće jedan od najpopularnijih sportista Srbije, koji je svetsku slavu i brojne medalje osvojio na drugačijim sportskim borilištima, ali će ovom prilikom pokazati da se i na klizaljkama odlično snalazi. Svečano otvaranje će direktno prenositi gradska televizija Studio B.

Povezana vest:  Novak i Jelena Đoković otvorili novi vrtić u rodnom mestu Ljubivoja Ršumovića

Ulica otvorenog srca, 01.01.2010 od 12.00 do 15.00, 
Svetogorska ulica i deo Makedonske ulice 
(od Takovske do zgrade Doma omladine)

“Ulica otvorenog srca” je turističko-umetnički događaj, ustanovljen davne 1988. godine i predstavlja jednu od najznačajnijih uličnih manifestacija, koje se održavaju u našem gradu. Organizatori su: Turistička organizacija Beograda, Atelje 212, uz podršku Opštine Stari grad i pokroviteljstvo Skupštine grada Beograda.