Film o Pilerovima 

pileroviO životu malih muzičara „sa ulice“, pobednicima prvog serijala „Ja imam talenat“ uskoro će biti završen dokumentarac.
Reditelj koji je poznat po brojnim dokumentarcima koje je snimao o Romima Tihomir Radetić završava poslednje scene filma „Čekajući sunce“, u kome će biti zabeležen sjajan uspeh muzičkog tria Pilerovi. 
-Dokumentarac ‘Čekajući sunce’ je moj treći film o Romima, koji se bavi romskom decom balkanske regije i u kome Pilerovi predstavljaju jednu od najpozitivnijih priča. Prvi film ‘Violina i ljubav’ govori o Romima Evrope i sniman je u Češkoj, Slovačkoj, Švajcarskoj, dok je drugi ‘Cigani, psi i ljudi’ sniman u celoj bivšoj Jugoslaviji – rekao je Radetić nedavno.
On Darka, Danijela i Sandru Piler poznaje već sedam godina, a kaže da im je on birao kompozicije sa kojim su nastupali u „Ja imam talenat“.
Film „Čekajući sunce“ Radetić je već predstavio na svetskim festivalima, ali budući da su Pilerovi napravili veliki uspeh, odlučio je da doda nove scene, a zatim ponovo prikaže film kod nas i u Evropi.
-Imam materijal još iz vremena kada je Sandra jedva držala violinu, tako da ću sada film doraditi u montaži i slaću ga raznim televizijama kod nas i u Evropi. Pilerovi su jedina pozitivna priča u tom filmu i jedina deca koja su u regularnom životu, idu u školu i u muzičku školu i imaju veliku šansu da se izvuku od ukupno 300.000 dece koja u bivšoj Jugoslaviji žive na ulici.
Radetić planira da u Skoplju organizuje humanitarni koncert za romsku decu, zajedno sa Bobanom Markovićem, Esmom Redžepovom i Pilerovima.
Mali majstor na violini Darko Piler kaže da su se utisci u porodici napokon slegli posle pobede, te da su zadovoljni što su deo Radetićevog filmskog projekta.
-U filmu ima scena kada smo ranije svirali u Knez Mihailovoj, iz našeg stana, a sada treba da se dogovorimo oko kraja. Sve u svemu bilo je super – kaže Darko, koji očekuje da će pozivi za koncerte i nastupe uskoro početi da pristižu.
– Bićemo ovde dok ne završimo srednju muzičku školu, a kasnije možda odemo na usavršavanje u London ili Kremonu. Sada malo odmaramo, a zatim počinjemo da radimo punom parom.

Povezana vest:  U Belgiji umesto pokemona jure knjige