Film & Art zona u okviru petog Beogradskog manifesta, koja će prvi put biti održana od 24. do 26. maja, predstaviće neke od najznačajnijih internacionalnih filmskih festivala u regionu, a publici u bioskopu na otvorenom na Kalemegdanu pružiće priliku da pogleda više od 20 odabranih filmskih ostvarenja iz njihovih programa.

Među učesnicima su najavljeni BeldocsBašta festKids fest, Filmski festival Herceg NoviKino MediteranZagreb film festival i Motovun film festival i Dokufest, koji će predstaviti svoj rad publici, upoznati je sa predstojećim programom i aktivnostima koje sprovode, a ujedno će prikazati izbor višestruko nagrađivanih autorskih kratkometražnih i dugometražnih igranih, kao i dokumentarnih i animiranih  filmova.

Povezana vest:  Sindikat medicinskih sestara i tehničara Srbije uz kampanju „Produži život“

Cilj Film & Art zone je i promocija bioskopa kao mesta okupljanja kreativaca, ljubitelja filma i kritičara u oblasti filmske umetnosti.

Program zvanično otvara Bašta fest 24. maja u 18 sati filmom “Noć u Tokorikiju” nagrađivane rediteljke Roxane Stroe, dok će film “Brazilka” rediteljke Sare Markovićzatvoriti Film & Art zonu.

Povezana vest:  Zaštita dečije kože – zalog za budućnost

Prateći program čine panel diskusije na temu filma (masterklas reditelja Babisa Markidisa, čiji će film Sažaljenje biti prikazan 25. maja) u 18:30), predavanja na temu bio dizajna (Maja Halilović), street art radionica (Jovan Ćurčić) i predavanje na temu noviteta u VFX industriji (Vladan Điri Vasiljević).

Projekcije filmova su besplatne, kao i učešće na radionicama, za koje je potrebno poslati prijavu na adresu: [email protected]

Povezana vest:  Otvoren Eurobank EFG Park u Vrnjačkoj Banji