Nakon što je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obavestilo škole o prelasku obrazovnog sistema na učenje na daljinu, Vaspitno-obrazovni sistem Kreativno pero (Predškolska ustanova, Osnovna škola i Gimnazija) iskoristio je svoje višegodišnje iskustvo u realizaciji nastave uz korišćenje različitih platformi i digitalnih alata. Učenici, roditelji i svi zaposleni u Kreativnom peru dobili su detaljna uputstva o načinu realizacije učenja na daljinu na Edmodo platformi, odnosno korišćenje digitalnog alata Class Dojo za komunikaciju sa roditeljima dece u predškolskoj ustanovi.

Povezana vest:  United Grupa se pridružuje inicijativi Globalni dogovor Ujedinjenih nacija

Stručni tim u Keativnom peru pažljivo organizuje rad sistema i prati realizaciju aktivnosti na Edmodo platformi i upotrebu drugih digitalnih alata i daje dodatnu podršku, uputstva i sugestije svim zaposlenima.

Digitalni alati koje koriste omogućavaju kreiranje podsticajne i kreativne nastave i pomažu u formativnom praćenju rada i napredovanja dece, učenika i učenica. Takođe, roditeljima je omogućeno da prate njihove digitalne učionice i sve aktivnosti. Deca, učenici i učenice veoma aktivno rade, slušaju video-lekcije, prave prezentacije, odgovaraju na pitanja. Pored toga, mogu direktno da komuniciraju sa svojim vaspitačicama, nastavnicama i nastavnicima i Stručnim timom, postavljaju pitanja i traže dodatne informacije. Oni i njihovi roditelji su zadovoljni ovim pristupom, što potvrđuju i reči Jelene Tomašević, predstavnice Učeničkog parlamenta: „Zahvalni/e smo profesorkama i profesorima, kao i upravi naše škole što toliko ulažu u naše obrazovanje i ne dopuštaju da ispustimo ni delić gradiva čak i u ovakvim okolnostima“.

Povezana vest:  Obeležen Svetski dan dece obolele od raka