Kompanija JYSK na prvom online događaju predstavila je novu kolekciju baštenskog nameštaja za sezonu proleće/leto 2021. Pored ekskluzivne kolekcije, predstavljeni su i novi trendovi za uređenje terasa i balkona, kao i trendovi koji će se pratiti na sceni uređenja eksterijera u predstojećoj sezoni. Grad Arhus na severu Danske bio je mesto okupljanja gde su svi prisutni virtuelnim putem mogli da prođu kroz JYSK novitete za uređenje eksterijera i otkriju zanimljivosti o trendovima sa područja dizajna i održivog razvoja.

Rikke Blæsild, Menadžer za asortiman i dizajn iz kompanije JYSK, otkrila je šta se krije u središtu ovosezonske kolekcije.

„Od dizajnerskih trendova za uređenje ove sezone očekuju nas MINDFUL GARDEN i INFUSION. MINDFUL GARDEN oduševljava svojim pozitivnim i otvorenim pristupom prema novom. On na jednostavan način slavi život na otvorenom. Kao što travka usred livade stoji sama na vetru, na pozitivan način vraćamo se svojoj osamljenosti. Ovaj dizajn čine skladne kompozicije, ali i kombinacije nespojivog koje na kraju stvaraju zadivljujući efekat kontrasta. Sunce i Mesec utiču na rast, a okrugli oblici i reflektujuće površine su ključ“, istakla je Blæsild i dodala da u našoj potrebi za isključenjem i mirom trend INFUSION meša najbolje elemente iz prirode.

Povezana vest:  Festival “Katapult” u Delta Cityju od 22. do 25.novembra

„Dizajn oponaša prirodu, sjedinjujući sirove teksture i organske forme. Životni prostori pretvaraju se u tiha mesta pružajući distancu i mir daleko od užurbanosti svakodnevnog života. U našem okruženju tražimo stvari koje možemo da dotaknemo i osetimo kako bismo se sjedinili sa njima“, rekla je Blæsild.

U središtu kolekcije nalazi se  drvo koje upotrebom recikliranih materijala dobija blažu, nežniju formu. Prepoznatljiva je dominacija ručnog rada sa izraženom strukturom te popularan craft izgled na skandinavski način. Boje su inspirisane prirodnim elementima kao što su zemlja, voda i nebo. Dominiraju nijanse plave i zelene koje podsećaju na skandinavsko leto, dok zemljani tonovi daju utisak realističnosti.

Povezana vest:  Spremi svoje telo za pravo prolećno pulsiranje

Uveliko se vraćamo cveću, ali u kombinaciji sa travom u neukroćenim kompozicijama postiže se zadivljujuće iskustvo. Opuštenost diskretne bašte upravo je kontrast urbanim industrijskim elementima. Nove boje svakako zaslužuju da budu deo naše svakodnevice. Sa jednom nogom koja čvrsto stoji u prošlosti i drugom koja trči prema budućnosti, ove letne ženstvene tonove teško je opisati, i upravo je to ono što ih čini posebnim.

Povezana vest:  Dan ćerki u Beču

Nova kolekcija JYSK baštenskog nameštaja dostupna je već sada u svim JYSK prodavnicama širom Srbije kao i putem JYSK web shopa. Više informacija o JYSK-u možete pronaći na Facebook stranici i Instagram profilu, kao i na službenoj web stranici JYSK.rs.