Maštovita i nadasve originalna učionica likovne kulture, dočekaće vas čim kročite u prostorije OŠ „Nikola Vukićević“, jedne od najstarijih škola u Somboru sa veoma značajnom i dugogodišnjom tradicijom. Zahvaljujući inicijativi nastavnice likovne kulture Renate Cvetkov, koja je ujedno i idejni tvorac ovog mini projekta i uz podršku Roma Company, učionica likovne kulture u OŠ „Nikola Vukićević“ pretvorena je u neobičan umetnički kolaž, koji podstiče na kreativno razmišljanje i izražavanje likovnih sposobnosti.

„Veoma je bitno da učenici borave i stvaraju u podsticajnoj sredini. Novi izgled kabineta za likovnu kulturu urađen je poput dvodimenzionalnog crteža u trodimenzionalnom prostoru, koji učenike vodi u neobičan svet kreativnosti i mašte. Inovativni pristup sređivanja prostora predstavlja motivaciju učenicima da i sami pronalaze nova rešenja i pomeraju granice u svom načinu izražavanja“, izjavila je Renata Cvetkov, nastavnica likovne kulture u OŠ „Nikola Vukićević“.

Povezana vest:  Lancôme predstavio Idôle, ženstveni miris za novu generaciju

„Pored motivacije učenika i zaposlenih, podsticanja timskog duha i zajedništva, ova ideja je za krajnji cilj imala vizuelni efekat za sve trenutne i buduće đake, kao i za sve zaposlene u školskom kolektivu. Zahvaljujemo se Roma Company što su nam omogućili da imamo ,kako to naši učenici kažu, najlepšu učionicu na svetu“,  izjavio je Đuro Bulović, direktor OŠ „Nikola Vukićević“.

Povezana vest:  ODRŽANO TAKMIČENJE “PUZIJADA” U DELTA CITYJU

Oslikavanje učionice se pokazalo veoma uspešnim, na zadovoljstvo učenika, nastavnika i osoblja škole, a veliku podršku pružila je Roma Company, koja je obezbedila kompletan materijal za oslikavanje.

„U svojoj 30 godina dugoj tradiciji i poslovanju Roma Company izuzetnu važnost poklanja znanju i budućnosti naših najmlađih. Upravo iz tog razloga trudimo se da podržimo ideje poput maštovitog oslikavanja školske učionice u Somboru. Ovo je samo jedan od mnogih kreativnih i interesantnih projekata koji su uz našu podršku dobili svoj konačan oblik, koji za krajni cilj ima zadovoljstvo i radost naših najmlađih“  izjavila je Jelena Anđelković, menadžer za komunikacije Roma Company.

Povezana vest:  Kompanija DIS produžila period za prijavljivanje projekata u okviru programa „Znanje zna budućnost 2020“

Osnovnu školu „Nikola Vukićević“ završili su renomirani naučnici, umetnici i sportisti svetskog glasa. Između ostalih Radivoje Korać, istaknuti košarkaš; Bogdan Maglić, profesor fizike, član SANU; Stevan Koički, profesor hemije i fizike, sekretar  SANU-a; Milan Konjović, slikar; Sava Stojkov, slikar; Tihomir Novakov naučnik, Laza Lazić, pesnik; Dušan Radić, kompozitor,  kao  i mnogi drugi.