Drvene četkice od bambusa, perive blazinice i viseće pletene korpe od drveta samo su neke od ekoloških zamena za proizvode koje svakodnevno koristite u vašem kupatilu. U susret obeležavanju Dana planete Zemlje, kompanija JYSK donosi nekoliko saveta kako da na jednostavan način i uz pomoć samo nekoliko proizvoda vaše kupatilo učinite ekološki prihvatljivijim i održivijim mestom.

Svaki početak može izgledati pomalo zastrašujuće, ali ukoliko krenete malim koracima, umesto da zamenite sve odjednom, doći ćete do svog cilja, a pri tome se osećati zadovoljno. Najvažnija stvar koju morate imati u vidu kada odlučite da postanete održiviji je da prvo iskoristite ono što imate. Postupni prelaz biće lakši za ulazak u vašu novu svakodnevicu, a upravo kupatilo predstavlja jedno od najlakših mesta za unošenje promena.

Povezana vest:  Pop hitovi i klasična muzika u novom ruhu za muzičke sladokusce

Krenite od malih stvari

Držači za četkice i višekratni dozeri sapuna od recikliranog stakla ili plastike odličan su početak, a ukoliko želite da odete korak dalje, zamena postojeće četkice onim drvenim četkicama izrađenim od bambusa biće pravi izbor.

Perive blazinice, kojima možemo smanjiti nagomilavanje nepotrebnog otpada, održiva su alternativa onim jednokratnim. U početku vam se može činiti da je ova promena nešto skuplja investicija, ali kada se uzme u obzir njihova višekratna upotreba kroz duži vremenski period, ušteda novca je zaista značajna. Blazinice od mešavine bambusa i pamuka  dolaze u pakovanju od 10 komada i perive su na 60 stepeni Celzijusa, pa su pogodne i za sušenje u sušilici.

Povezana vest:  PepsiCo dobitnik nacionalnog priznanja bezbednosti i zdravlja na radu

Ukoliko vam treba više prostora za skladištenje, predlog je da iskoristite svoje zidove i ukrasite ih visećim pletenim korpama od drveta sa FSC certifikatom (FSC® N001715). Mogu se koristiti za odlaganje kozmetike ili peškira,  a sjajan izbor su pamučni peškiri izrađeni od 30 odsto recikliranog pamuka, dok toalet papir možete odlagati u držač toalet- papira od morske trave.

Povezana vest:  Rudolf van Vin kuva za evakuisane majke sa decom

Bez obzira da li živite u stanu ili kući, JYSK u svojoj kolekciji nudi održive proizvode koji predstavljaju pravi izbor ukoliko odlučite da uvedete promene u svoj dom i pretvorite ga u pravu oazu mira.