Otvaranjem One&Only Portonovi rizorta u Boki Kotorskoj, Crna Gora postala je centar kulinarskih iskustava svetske klase. Ovaj rizort dom je nekim od najboljih restorana na Jadranskoj obali, a uskoro se toj selekciji priključuje i KOR Grill&Bar.

Izvršni šef u rizortu i nagrađivani južnoafrički kuvar, Kris Mare, posvećen je predstavljanju najboljih regionalnih proizvoda kroz tri restorana One&Only Portonovi rizorta. „Uzbuđen sam što mogu da razvijam kulinarski koncept za prvi evropski One&Only, dajući omaž kvalitetnim sastojcima iz Jadranskog mora. Naš cilj je da istaknemo ukuse i kulturu Crne Gore, fokusirajući se na prelepo izvedena, sezonska jela”, rekao je šef Mare.

Povezana vest:  Beč ima službu za vlasnike uginulih ljubimaca

Ovog leta, međutim, šef Mare dobija podršku dva svetski proslavljena turska kuvara. Restoran La Veranda će od 15. juna postati dom KOR Grill&Bar-a, prefinjenog turskog koncepta koji su kreirali renomirani kuvari Mehmet Gurs i Cihan Cetinkaia. KOR Grill&Bar („KOR“ na turskom jeziku znači pepeo, ugalj izgoreo do savršene faze) nudi svež i savremen pristup sa inspirativnim jelima za deljenje i hranom koja se sprema direktno na žaru, kao i izborom kreativnih koktela, lokalnih vina i piva.

Kao nastavak saradnje sa One&Only rizortima i grupacijom Kerzner International, veoma smo uzbuđeni što predstavljamo KOR gostima u Crnoj Gori – koja sa svojom netaknutim i slikovitim prirodnim lepotama predstavlja savršenu pozadinu za ovakav projekat“, istakao je šef kuhinje Mehmet Gurs. „Kao i uvek, trudimo se da nabavimo najbolje sastojke i što je više moguće lokalno pristupimo kuhinji. Sviđaju nam se smeli ukusi istočne Anadolije, kao i delikatniji i svežiji ukusi Egejske obale. Naša hrana se sprema na žaru i ima jednostavan, direktan pristup, kao i većina hrane iz regiona. Ona je duboko ukorenjena u podneblju, ali je ujedno i revolucionarna“, dodao je Gurs.

Povezana vest:  LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS XL- VISOKA ZAŠTITA POSEBNO FORMULISANA ZA KOŽU VAŠEG LICA

Od kreativnih namaza, mezea, svežih predjela i salata, do savršeno pečenog mesa i morskih plodova, ukusi u KOR-u slave najfinije proizvode, a na meniju se nalaze jela dizajnirana da se dele sa ljubavlju. KOR će u rezidenciji u One&Only Portonovi rizortu biti od 15. juna do 15. septembra ove godine, u večernjim časovima.

Mehmet Gurs, finsko-turski kuvar i preduzetnik, uspešno vodi i upravlja pionirskim poslovima u oblasti hrane i pića u Istanbulu i drugim većim gradovima Turske od 1996. godine. Raspon njegovog delovanja seže od ležernih restorana, noćnih klubova i barova, do specijalizovanih kafeterija i kafića. Cihan Cetinkaia je radio kao direktor operacija u jednoj od vodećih istanbulskih grupa restorana, „Istanbul Food and Beverage Group“. Takođe je rukovodio radom više od 20 uspešnih restorana i kafića.

Povezana vest:  Više od 6000 poljoprivrednih proizvođača u Srbiji bavi se organskom proizvodnjom